Україна

Встановлено особи 57 колаборантів, які катували українців на Херсонщині


Встановлено особи 57 колаборантів, які катували українців на Херсонщині

Викриті колаборанти перебувають на тимчасово окупованій частині регіону. Тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

У результаті комплексних заходів встановлено особи ще 57 колаборантів, які вступили до створеного росіянами “головного управління МВС РФ Херсонської області” на лівобережній частині регіону. Про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що “підбір” ворожих поплічників до лав окупаційного органу здійснювали кадрові співробітники ФСБ. Після отримання “посад” колаборантам видали “посвідчення” та формений одяг російського зразка, а також вогнепальну зброю. Це дозволяло їм вільно пересуватися по захопленій частині Херсонщини та проводити каральні заходи проти місцевих жителів.

Під час таких “рейдів” російські окупанти разом зі своїми поплічниками викрадали людей прямо “посеред” вулиці та відвозили їх у російські катівні. У застінках до людей застосовували жорстокі тортури, у тому числі катували струмом і протягом тривалого часу залишали без води.

Проти українців, яких намагалися схилити до співпраці з ворогом або визнати себе “винними” у причетності до партизанського руху, фабрикували “справи”.

Фігурантам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. Оскільки викриті колаборанти перебувають на тимчасово окупованій частині регіону, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, СБУ затримала колаборантку на Херсонщині. Окупанти призначили жінку “головним бухгалтером” захопленої районної лікарні, яку використовували як військовий шпиталь.

Раныше повыдомлялося, що у Херсоні викрита інформаторка російського депутата.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button