Україна

Встановлено базовий тариф на медичні послуги у первинній ланці

Уряд у середу, 25 квітня, прийняв низку нормативних документів, зокрема постановою  Кабінету міністрів у встановлено базовий тариф за медичні послуги за кожного пацієнта у розмірі 370 грн на рік та визначено коригувальні вікові коефіцєнти, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу уряду.

Про це на брифінгу сказала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

“Постановою Кабміну встановлюємо тариф на базові послуги за кожного пацієнта. Це 370 грн на рік, але також визначаємо коефіцієнти. В залежності від віку пацієнта тариф буде більший”, – сказала Супрун.

Також на засідані уряду були прийняті низка нормативних документів, що врегульовують роботу електронної системи охорони здоров’я, затвреджено типову форму договору медичного закладу  з Національною службою здоров’я про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, а також постанова по гарантії надання медичних послуг іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають в Україні.

Нагадаємо, медична реформа не скасовує виклик лікарів на дім, навпаки тепер пацієнт напряму з лікарем вирішуватиме необхідність такого виїзду.

 

 

 

 

Back to top button