Україна

Всі види соцдопомоги, які стосуються вагітності та пологів, проходитимуть процес верифікації

Всі види соцдопомоги за лікарняними листами, які стосуються тимчасової втрати працездатності, вагітності та пологів, проходитимуть процес верифікації. Про це повідомив Фонд соціального страхування України, інформує урядовий портал, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Верифікація виплат від Фонду соціального страхування України має забезпечити цільове використання коштів та мінімізувати ризик помилок при здійсненні виплат. При цьому, верифікація не вплине на терміни фінансування матеріального забезпечення від Фонду”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, будуть введені механізми превентивної верифікації, яка дасть змогу запобігти здійсненню нецільових витрат.

Найближчим часом будуть опрацьовані технічні питання інформаційного обміну для проведення верифікації, підписано відповідний протокол та оновлено договір з міністерством фінансів України, а також розроблено механізм надання рекомендацій у разі виявлення невідповідностей даних.

Нагадаємо, раніше процес верифікації почали застосовувати для страхових виплат, який ФССУ здійснює для постраждалих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також членів їхніх сімей.

Як відомо, у грудні 2019 року в Україна набули чинності більшість норм закону № 324-IX про верифікацію держвиплат.

Верховний Рада ухвалила цей закон 17 жовтня того ж року.

Back to top button