Україна

Все для окупантів: кримчанам бракує ліків та місць у лікарнях


Все для окупантів: кримчанам бракує ліків та місць у лікарнях

Окупаційна влада обмежує цивільному населенню доступ до медикаментів, а через постійний наплив поранених військових у лікарнях немає вільних ліжок.

У жителів тимчасово окупованого Криму посилюється проблема з нестачею медикаментів, та браком місць у лікарнях. Про це у суботу, 11 листопада, повідомив Центр національного спротиву.

Зазначається, що окупаційна влада обмежує цивільному населенню доступ до медикаментів. Запаси усіх медичних препаратів, які можуть бути використані для надання первинної медичної допомоги, резервуються для окупаційних військ.

Схожа ситуація склалася і з місцями в цивільних лікарнях, додає Спротив. Через постійний наплив поранених окупантів там немає вільних ліжок, оскільки російські війська не розгортають додаткових шпиталів, а використовують наявну цивільну інфраструктуру.

Раніше окупанти уже вичерпали усі місця у цивільних медзакладах в тимчасово окупованій частині Херсонщини.

Зараз, пояснює Центр, через значну активність Сил оборони на Запорізькому та Таврійському напрямках росіянам доводиться дедалі частіше транспортувати поранених углиб території тимчасово окупованого Криму.

У повідомленні також зазначається, що окупанти примушують цивільне населення здійснювати донацію крові для російських військових.

Раніше повідомлялося, що окупанти нарахували на тимчасово окупованих територіях понад п’ять тисяч партизанів.

Росіяни на ТОТ перевіряють які Telegram-канали читають українці

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button