Україна

ВРП відсторонила Князєва від здійснення правосуддя


ВРП відсторонила Князєва від здійснення правосуддя

Рішення ухвалено за клопотанням заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка.

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Верховного суду, ексголову Верховного суду Всеволода Князєва від здійснення правосуддя до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження щодо нього. Таке рішення члени ВРП ухвалили в четвер, 4 квітня, повідомляє Укрінформ.

Рішення ухвалено за клопотанням заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка. За це проголосували всі присутні на засіданні членів Вищої ради правосуддя (16 осіб).

Нагадаємо, 5 травня 2023 року детективи НАБУ затримали  Всеволода Князєва за хабар у розмірі 2,7 млн доларів. Частину грошей правоохоронці вилучили в нього вдома, ще частину – у його робочому кабінеті. Гроші передали нібито за рішення на користь бізнесмена Костянтина Жеваго.

Згодом Князєва було заарештовано. Але в кінці січні 2024 року стало відомо, що за нього внесли заставу, після того як ВАКС зменшив заставну суму з 20 млн гривень до 18,1 млн гривень.

На початку березня справу Князєва передали до суду.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button