Світ

В Україні не буде наземних військ НАТО – Шольц


Голова уряду ФРН також зазначив, що лідери ЄС готові купувати зброю в третіх країн, щоб прискорити надання допомоги Україні.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув ідею направити війська НАТО та ЄС в Україну. Він додав, що під час конференції на підтримку України в Парижі напередодні було висловлено єдину думку, “що на українській землі не буде жодних наземних військ, жодних солдатів, надісланих туди європейськими державами чи країнами НАТО”. Про це голова німецького уряду заявив у вівторок, 27 лютого, журналістам у Фрайбурзі.

Шольц відреагував таким чином на висловлювання президента Франції Емманюеля Макрона, який після закінчення конференції не виключив, що західні наземні війська можуть бути задіяні в Україні.

Водночас голова німецького уряду зазначив, що європейські лідери тепер готові купувати зброю в третіх країн за межами Європи, щоб прискорити надання військової допомоги Україні.

Провідні політики з СДПН та партії Союз-90/Зелені, що входять до урядової коаліції, а також опозиційного блоку ХДС/ХСС теж виступили проти відправлення в Україну німецьких солдатів.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс не планує відправляти бойові війська в Україну.

Зазначимо, в понеділок, 26 лютого, прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що кілька країн-членів НАТО та ЄС обговорюють можливість направлення своїх військових в Україну після укладення двосторонніх угод. Він поспішив заявити, що Словаччина “не піде на такий крок”, але поважатиме рішення країн НАТО, які погодяться ввести війська в Україну.

Крім того, прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь не відкинув можливості відправки французьких військових в Україну. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button