Україна

ВР збільшила військові витрати на 200 млрд

ВР збільшила військові витрати на 200 млрд

Рада збільшила обсяг коштів на оборону

Гроші будуть направлені виключно на проведення заходів щодо забезпечення безпеки та оборони, фінансової підтримки внутрішньо переміщених осіб.

 

Народні депутати у четвер, 21 квітня, збільшили резервний фонд державного бюджету на 2022 рік на 200 млрд. гривень за рахунок запозичень. Закон загалом підтримали 296 депутатів, повідомив нардеп Ярослав Желєзняк.

 

Відповідно до проекту №7299 збільшені видатки державного бюджету “спрямовуються виключно на проведення заходів щодо забезпечення безпеки та оборони, фінансової підтримки внутрішньо переміщених осіб”.

 

Таким чином, передбачається обмежити використання додаткових коштів резервного фонду державного бюджету у сумі 200 млрд грн за двома пріоритетними напрямками.

 

Документ передбачає державні запозичення на 200 млрд. гривень з відповідним збільшенням граничних обсягів державного боргу та дефіциту державного бюджету.

 

Нагадаємо, у березні Кабмін скоротив витрати загального фонду державного бюджету, передбачені головним розпорядникам коштів. Кошти у розмірі 50,864 млрд. гривень будуть передані до резервного фонду держбюджету.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button