Україна

Вперше Україна на хвилину зупиниться: Зеленський анонсував нову традицію


Вперше Україна на хвилину зупиниться: Зеленський анонсував нову традицію

В Україні 1 жовтня відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання для вшанування пам’яті полеглих захисників і захисниць.


У неділю, 1 жовтня, о 9:00 центральні площі та вулиці українських міст зупиняться для хвилини мовчання, щоб вшанувати памʼять полеглих захисників і захисниць. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Facebook.

“Буває, що мовчання здатне сказати більше, ніж будь-які слова. Цієї неділі, 1 жовтня, Україна вперше відзначить у нову дату день своїх захисників і захисниць. Усіх, хто бʼється заради держави. Усіх, хто додає сили Україні. Усіх, хто віддав своє життя заради України. І цієї неділі вперше вся Україна на хвилину зупиниться, щоб мовчанням вшанувати подвиг наших людей, які загинули, захищаючи нашу державу та українців”, – зазначив глава держави.

Зеленський сподівається, що це стане новою традицією в Україні.

“9:00. Неділя. 1 жовтня. Центральні площі та вулиці українських міст. Хвилина шани. Хвилина мовчання. Та вічність памʼяті про наших полеглих захисників і захисниць”, – додав президент. 


Нагадаємо, раніше Зеленський підписав указ, який запроваджує в Україні святкування Дня Європи 9 травня. День пам’яті та перемоги над нацизмом будуть відзначати в Україні 8 травня.

Крім того, в Україні офіційно змінилися дати Різдва та ще декількох свят. Президент закріпив святкування Різдва 25 грудня, Дня захисників 1 жовтня та Дня державності 15 липня.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button