Україна

Воїни 72 ОМБр отримали антидронову рушницю від читачів 1News


Воїни 72 ОМБр отримали антидронову рушницю від читачів Корреспондент.net

Зброя вже на фронті та активно використовується у виконанні бойових завдань. Дякуємо вам, шановні читачі!

Підрозділ, що входить до складу 72 ОМБр імені Чорних Запорожців, який працює на передньому краї, отримав антидронову рушницю від читачів 1News для боротьби з малими дронами супротивника.

Нагадаємо, воїни зі східного фронту звернулися за допомогою до нашої редакції: їм була потрібна сучасна ефективна зброя для боротьби з малими дронами супротивника.

Ефективним засобом боротьби з такими безпілотниками є так звана “антидронова рушниця” – радіотехнічний пристрій спрямованої дії, який блокує керуючі сигнали оператора дрона. Після блокування дрон працює по одній із вбудованих аварійних інструкцій – наприклад, здійснює аварійну посадку.

Експерти рекомендували придбати модель EDM4S (Electronic Drone Mitigation System by NT Service). Вартість такої зброї – близько $15 тисяч.

Кореспондент.net оголосив збір, і завдяки активності наших читачів необхідну суму було зібрано, а зброю замовлено у виробництво за допомогою благодійного фонду Разом у майбутнє UA. На даний момент вона вже передана підрозділу та активно використовується у виконанні бойових завдань на східному фронті.

Крім того, завершено збір коштів для бійців окремого підрозділу ОЛПЗ “Чорний туман” Української добровольчої армії, які воюють у складі ССО та 47 бригади партизанів Херсонщини. Їм була потрібна термінова допомога у вигляді зимового екіпірування та автомобіля на передову. Для “Чорного туману” вдалося зібрати 263 тисячі гривень.

“Зібрали 263 тисячі. Закуповуємо білизну та форму. Ремонтуємо аварійний автомобіль”, – написав до редакції представник підрозділу.

Раніше було вручено ще одну антидронову рушницю та тепловізор за підсумками більш ранніх зборів, оголошених 1News.

Редакція щиро дякує своїм читачам, які взяли участь у зборі коштів для наближення нашої перемоги.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button