Україна

Вояку РФ, який убив чоловіків у Бучанському районі, повідомили про підозру


Вояку РФ, який убив чоловіків у Бучанському районі, повідомили про підозру

Слідчі встановили особу одного з російських військових, який чинив військові злочини у Київській області.

 
Встановлено, що у березні на території приватного підприємства поблизу населеного пункту Мрія Бучанського району Київської області окупанти вбили двох беззбройних цивільних чоловіків, аби викрасти матеріальні цінності з підприємства. Про це повідомляє Національна поліція.
 
Слідчі встановили особу одного з військовослужбовців Росії, який чинив військові злочини у Київській області. Встановлено, що у березні за межами населеного пункту Мрія російські військові, перебуваючи на території підприємства, вбили цивільних та беззбройних чоловіків – власника та охоронця підприємства. Після цього вони проникли у приміщення, розташовані на території, та вкрали матеріальні цінності.
 
Правоохоронці встановили перебіг подій того дня. 19 березня до території підприємства під’їхав автомобіль із написом Танковий спецназ RUS, з якого вийшли російські військові. Вони розбили вікно у веломагазині на території підприємства та увійшли до приміщення.
 
Після цього до озброєних окупантів підійшли двоє цивільних чоловіків, які їх побачили через камери відеоспостереження. Російські військові провели їх поверховий огляд, після чого цивільні розвернулися та пішли у зворотному напрямку. Однак двоє людей у ​​військовій формі РФ відкрили вогонь з автоматів їм у спину, внаслідок чого чоловіки загинули.
 
Потім окупанти проникли до приміщення, викрали матеріальні цінності та втекли.
 
 
 
 

 
 
У ході слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили особу одного з окупантів. Ним виявився мешканець Республіки Бурятія, 1995 року народження, командир взводу 5-ї окремої танкової бригади 36 загальновійськової армії східного військового округу з Росії.
 
При процесуальному керівництві Бучанської окружної прокуратури йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне ув’язнення.
 
Правоохоронці встановлюють особи інших військовослужбовців Росії, причетних до вказаного злочину.
 
Нагадаємо, раніше мешканка Київщини розповіла про військові злочини росіян. Вони вбили її сина та спалили тіло, намагалися зґвалтувати дочок та спалили їхній будинок у селі під Києвом.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button