Україна

Ворог знищив 214 медзакладів з початку війни


Ворог знищив 214 медзакладів з початку війни

Зокрема у Києві, 8 липня, ворог здійснив черговий воєнний злочин проти цивільних, цілеспрямовано вдаривши по Охматдиту. Повністю зруйновано корпус лікарні, ще чотири пошкоджено

З початку повномасштабного вторгнення російські війська знищили 214 медзакладів, ще понад 1600 закладів пошкоджено. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у вівторок, 9 липня.

Водночас 8 липня агресор здійснив черговий обстріл столиці, цілеспрямовано знищивши один з корпусів дитячої лікарні Охматдит. Ще чотири суттєво пошкоджені. 

“Атака на Охматдит є частиною системних обстрілів Росією нашої медичної інфраструктури. За час повномасштабної війни ворог знищив 214 медичних закладів і понад 1600 пошкодив”, – зазначив Шмигаль.

Глава уряду запевнив, що держава повністю відбудує Охматдит. З резервного фонду держбюджету спрямовано 100 млн грн на першочергові відновлювальні роботи. Також ЮНІСЕФ виділить допомогу постраждалим сім’ям.

Окрім того, через платформу United24 — зібрано 100 млн грн для відновлення лікарні.

Новими локаціями для переїзду лікарів та пацієнтів стануть Київські обласні клінічні лікарні №1 та №2.

Раніше стало відомо, що Українська держава повністю відбудує дитячу лікарню Охматдит у Києві. Роботи вже починаються. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Нагадаємо, 8 липня росіяни завдали масованого удару по Україні. Однією з цілей стала лікарня Охматдит у Києві. У закладі загинуло двоє людей і 30 були поранені, серед них 10 дітей.

СБУ встановила, що росіяни атакували лікарню ракетою Х-101. Було оприлюднено відео цієї атаки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button