Україна

Ворог захопив центр Сєвєродонецька – Генштаб

Ворог захопив центр Сєвєродонецька - Генштаб

Фото: Минобороны Украины

У Сєвєродонецьку точаться важкі бої

На Донецькому напрямку угруповання військ РФ основні зусилля зосереджує на оточенні українських військ у районах міст Сєвєродонецьк та Лисичанськ.

Російські окупанти досягли часткового успіху в Сєвєродонецьку – ворог відтіснив ЗСУ з центру міста. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у понеділок, 13 червня.

Вказано, що на Донецькому напрямку угруповання військ РФ основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій з метою оточення наших військ у районах міст Сєвєродонецьк та Лисичанськ, блокування шляхів логістичного постачання з населеного пункту Бахмут. Продовжує заходи щодо поповнення втрат.

“На Сєвєродонецькому напрямку ворог за підтримки артилерії вів штурмові дії у місті Сєвєродонецьк, мав частковий успіх, відтіснив наші підрозділи з центру міста, бойові дії тривають”, – йдеться у повідомленні.

Також противник обстрілював з артилерії позиції Сил оборони у районах населених пунктів Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Тошківка.

На Харківському напрямку підрозділи ворога продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні позиційної оборони та запобіганні подальшому просуванню наших військ до кордону України.

Противник вів штурмові дії у напрямку Тернова – Ізбицьке, мав частковий успіх, закріпився на його північній околиці. Здійснив дистанційне мінування можливих шляхів висування наших підрозділів у районі населеного пункту Петрівка, 20 км на схід від Старого Салтова. Проводив повітряну розвідку БПЛА у районі Шестакового.

На Слов’янському напрямку ворожі підрозділи основні зусилля зосереджували на штурмі населених пунктів Долина та Богородичне, успіху не мали. Ворог у рамках логістичного забезпечення військ замінив понад 100 одиниць пошкодженої броньованої та автомобільної техніки.

У напрямку населених пунктів Кремінна та Старобільськ перемістили понад 80 одиниць озброєння та військової техніки, у тому числі важку броньовану техніку та артилерійські системи.

На Лиманському напрямку противник активних бойових дій не вів, продовжував обстріл позицій наших військ у районах населених пунктів Маяки, 10 км на північ від Слов’янська, та Серебрянка, 5 км на північний схід від Сіверського.

На Бахмутському напрямку наші воїни успішно відбили штурмові дії у напрямках Вікторівка – Врубівка та Комишуваха – Врубівка. Ворог відновив наступальні дії у районі населеного пункту Золоте. Закріплюється за кордоном Роти – Миронівка.

Для поліпшення тактичного становища безуспішно вів штурмові дії за напрямками Доломітне – Кодема, Доломітне – Новолуганське. Проводив повітряну розвідку БПЛА у районі Покровського.

На Курахівському напрямку ворог завдав авіаудари штурмовиками по позиціях наших військ у районі Красногорівки, 15 км на схід від Курахового.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках супротивник чинив вогневий вплив уздовж лінії зіткнення з метою перешкоджання перекидання резервів на інші напрямки.

На Південнобузькому напрямку ворог веде позиційну оборону. Основні зусилля спрямовуються на утримання раніше захоплених територій. Здійснив інженерне обладнання позицій у районах населених пунктів Шилова Балка та Придніпровське. З метою уточнення становища наших військ вів повітряну розвідку у районі Давидового Броду.

Російський агресор блокує цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря є шість носіїв крилатих ракет морського базування типу Калібр.

Раніше повідомлялося, що російські загарбники поступово просуваються у Сєвєродонецьку. Окупанти використовують свою перевагу у співвідношенні сил та артилерії, щоб поступово захопити територію Сєвєродонецька та його околиць.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button