Україна

Ворог відновив наступ на Азовсталі – Генштаб

Ворог відновив наступ на Азовсталі - Генштаб

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Війська РФ продовжують зазнавати втрат в Україні

На Донецькому та Таврійському напрямах російські війська продовжують артилерійські обстріли вздовж усієї лінії зіткнення.

РФ не припиняє наступ у Східній операційній зоні, зокрема відновився штурм заводу Азовсталь у Маріуполі. Крім того, ворог здійснює перегрупування військ на окремих напрямках, а також провокує напруженість у Придністровському регіоні Молдови, повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 5 травня.

Зазначається, що на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не робив.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує обстріли Харкова та ведення розвідки. У районі на північ від міста Ізюм продовжує артилерійські та мінометні обстріли.

На Донецькому та Таврійському напрямах російські війська продовжують артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення, застосовують оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ракетно-бомбових ударів з метою скувати дії ЗСУ.

“Підрозділи противника намагаються вести наступальні дії у Лиманському, Сєвєродонецькому та Попаснянському напрямках, успіху не мають. На Авдіївському та Курахівському напрямках ворог продовжує обстрілювати позиції захисників України”, – уточнили у Генштабі.

У Маріуполі основні зусилля загарбників зосереджені на блокуванні та спробах знищення українських підрозділів у районі Азовсталі. За підтримки авіації вони відновили наступ із метою взяття під контроль території заводу.

На Південнобузькому напрямку війська РФ активних бойових дій не робили. Завдавали ракетно-бомбові удари по позиціях ЗСУ та інфраструктурі регіону.

“Завдяки успішним діям українських захисників та захисниць ворог втратив контроль над кількома населеними пунктами на кордоні Миколаївської та Херсонської областей”, – наголосило українське військове керівництво.

Нагадаємо, за попередню добу ЗСУ вразили дев’ять повітряних цілей противника: чотири БПЛА, три крилаті ракети та два літаки (попередньо – Су-30).

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу було відбито 11 атак ворога, знищено п’ять танків, сім одиниць бойової броньованої техніки та п’ять одиниць автомобільної техніки.

За даними Генштабу на 4 травня, РФ втратила в Україні 24 500 солдатів, 1077 танків, 194 літаки та 155 вертольотів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button