Україна

Ворог у Мелітополі відбирає квартири та бізнес – Федоров


Ворог у Мелітополі відбирає квартири та бізнес - Федоров

За попередніми підрахунками, у тимчасово окупованому Мелітополі лишається близько 60 тисяч цивільного населення.

У Мелітополі російські окупанти мають намір відібрати квартири у жителів міста, які були куплені ними до 19 лютого цього року. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі інформаційного телемарафону, пише УНІАН.
 
Він розповів, що окупанти здійснюють тотальний обхід усіх житлових будинків та квартир та проводять перепис населення.
 
“Дивляться, хто живе у квартирі та особливо уважно дивляться на те, коли оформлено право власності, або договір купівлі-продажу. Все, що оформлено до 19 лютого, ворог не визнає. Каже, що забиратиме ці квартири та поселятиме у ці приміщення якихось своїх жителів з далеких регіонів Росії”, – акцентував Федоров.
 
Також Федоров зазначив, що від підприємців, які залишилися на тимчасово окупованих територіях, окупанти вимагають перереєструватися на їхню “податкову”.
 
“Вони всіх лякають, що хтось із 1 серпня не буде зареєстрований у їхній псевдоподатковій, всі підприємства та їхній бізнес буде відбиратися. Ми ж чітко розуміємо, що ніякої такої “податкової” не існує. Що всі ці кошти будуть платитися не в бюджет Росії, а в якусь касу, яку вигадали окупанти, і всі ці гроші розкрадатимуться. У підприємців дуже складна ситуація – або вони реєструються, або їхній бізнес просто відбирають”, – наголосив Федоров.
 
Він висловив сподівання, що Україна дасть правове роз’яснення, як діяти жителям та підприємцям на тимчасово окупованій території у ситуації, в якій вони опинилися.
 
Нагадаємо, мешканцям окупованого Мелітопольського району Запорізької області загарбники видали пенсії фальшивими купюрами. При цьому у видачі фальшивих грошей намагалися звинуватити Україну.
 
Зазначимо, що у захопленому Мелітополі зростає опір окупантам – 98% жителів чекають на повернення української державності. Місцеві жителі навіть бойкотують відкриті окупантами продуктові магазини. 

Новости от 1News в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button