Україна

Ворог продовжує спроби штурму Вуглегірської ТЕС


Ворог продовжує спроби штурму Вуглегірської ТЕС

Російська армія систематично обстрілює позиції ЗСУ на Донбасі та намагається поповнити запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

Війська РФ зосереджують зусилля на Краматорському та Бахмутському напрямках, систематично обстрілюючи українські позиції вздовж лінії зіткнення. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 22 липня.

“На Донецькому напрямку основні зусилля противника зосереджуються на Краматорському та Бахмутському напрямках. Здійснює систематичні обстріли позицій наших військ уздовж лінії зіткнення для запобігання перекиданню резервів на інші напрямки. Намагається поповнити запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів”, – уточнило військове керівництво.

На Краматорському напрямку ворог вів обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії поблизу Донецького, Серебрянки, Верхньокам’янського, Спірного та Івано-Даріївки. Веде штурмові дії у напрямку Верхньокам’янка-Верхньокам’янське, бої тривають.

На Бахмутському напрямку здійснював обстріл українських військ у районах населених пунктів Берестове, Бахмут, Костянтинівка, Білогорівка, Покровське, Кодема, Весела Долина, Нью-Йорк, Яковлівка, Васюківка, Кліщіївка та території Вуглегірської ТЕС. Завдав авіаудару неподалік від Стряпівки.

Зазначається, що російські війська зазнали втрат під час ведення штурмових дій за напрямками Доломітне-Новолуганське та Стряпівка-Соледар.

“Дезорганізовані підрозділи окупантів бійці Збройних сил України відкинули назад, проте противник продовжує спроби штурму у напрямку Вуглегірської ТЕС та поблизу Покровського, бойові дії тривають”, – йдеться у зведенні.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація істотних змін не зазнала. Терміни перевірки бойової готовності ЗС Білорусі продовжено до 31 липня.

На Сіверському напрямку противник обстрілює позиції українських підрозділів та цивільну інфраструктуру у районах Кам’янської Слободи та Миколаївки у Чернігівській області, Волфине та Павлівки у Сумській області.

На Харківському напрямку війська РФ обстріляли з артилерії райони населених пунктів Мосьпанове, Руські Тишки, Дементіївка, Золочів, Стара Гнилиця, Рідне, Ртищівка, Пушкарне, Велика Бабка, Петрівка, Слатине та Леб’яжче.

На Слов’янському напрямку окупанти здійснили артилерійські обстріли неподалік Дубравного, Чепеля, Адамівки, Карнаухівки, Микільського, Курульки, Хрестища та Мазанівки.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках супротивник здійснив артилерійські обстріли в районах Пісків, Авдіївки, Новомихайлівки, Пречистівки, Залізничного, Павлівки, Времівки, Новоандріївки, Шевченка, Тернуватого, Володимирівки, Новояковлівки, Малих Щербаків, Кам’янського та Полтавки. Біля Пречистівки також завдав авіаудару.

На Південнобузькому напрямку армія РФ веде оборону зайнятих раніше позицій, зосереджує зусилля на недопущенні наступу сил оборони, ввела резервні підрозділи.

Зафіксовано артилерійські обстріли в районах населених пунктів Іванівка, Токареве, Трудолюбівка, Партизанське, Кобзарці, Посад-Покровське, Андріївка, Степова Долина, Таврійське, Оленівка, Шевченкове, Прибузьке, Лимани, Киселівка, Новомиколаївка, Велике Артакове, Миколаїв та Тетянівка.

Наголошується, що всі спроби штурмових дій ворога за напрямами Мала Семейдинуха-Андріївка та Давидів Брід-Білогірка ЗСУ придушили.

Нагадаємо, за даними на 21 липня, РФ втратила в Україні 38 850 солдатів, а також 1704 танки, 221 літак та 188 вертольотів.

F-16 для України. Як винищувачі змінять війну


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button