Україна

Ворог продовжує атаки на Донбасі – Генштаб

Ворог продовжує атаки на Донбасі - Генштаб

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Армія РФ зазнає значних втрат в Україні

Російські війська протягом доби активізували бойові дії вздовж усієї лінії бойового зіткнення на Донецькому та Таврійському напрямах.

РФ продовжує повномасштабну збройну агресію проти України та завдає ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 22 квітня.

На Волинському та Поліському напрямах противник активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Вживаються заходи щодо посилення прикриття державного кордону на західному та північно-західному напрямках. Сили та засоби ППО переведені на несення чергування у посиленому режимі.

На Слобожанському напрямку ворог, силами до семи батальйонних тактичних груп продовжує частково блокувати місто Харків, здійснює обстріл підрозділів ЗСУ та об’єктів критичної інфраструктури.

На Ізюмському напрямку противник зосередив для ведення бойових дій до 25 батальйонних тактичних груп.

“Ворог робить спроби вести наступ у напрямку населеного пункту Заводи. Вийшов на північні околиці Дубровного, намагається закріпитися на досягнутому рубежі”, – уточнили у Генштабі.

На Донецькому та Таврійському напрямах російські війська протягом доби активізували бойові дії вздовж усієї лінії бойового зіткнення: здійснюють штурмові дії в районі Зарічного та намагаються наступати в районі Рубіжного.

Тривають оборонні бої з противником у напрямку Новтошківського та Попасної. Також ворог продовжує спроби штурму у районі населеного пункту Мар’їнка.

Наголошується, що водночас армія РФ посилює угруповання військ на Запорізькому напрямку та продовжує заходи логістичного забезпечення своїх сил.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує обстрілювати підрозділи ЗСУ, намагався провести розвідку боєм у районі Трудолюбівки, зазнав втрат і повернувся на раніше зайняті позиції.

За даними українських військових, війська РФ продовжують зазнавати втрат. Так, 20 квітня до центральної районної лікарні міста Новоайдар було доставлено чергову партію поранених солдатів (близько 220 осіб) та понад 50 тіл загиблих загарбників.

Крім того, батальйонна тактична група 136-ї окремої мотострілецької бригади, що діяла на Курахівському напрямку, зазнала значних втрат у живій силі (до 250 осіб) і втратила до десяти одиниць реактивних та ствольних систем.

З метою недопущення зриву весняної призовної кампанії на тимчасово окупованій території Криму з 30 квітня поточного року виїзд та в’їзд на півострів буде заборонено.

“На тимчасово зайнятих територіях ворожі підрозділи продовжують блокувати переміщення місцевого населення, грабувати та штучно наближати гуманітарну кризу – руйнують об’єкти критичної інфраструктури та блокують доставки гуманітарних вантажів з території України. Є випадки розстрілів цивільного населення та волонтерів”, – наголосили в Генштабі.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу було відбито десять атак військ РФ, знищено шість танків, вісім одиниць броньованої та 15 одиниць автомобільної техніки, чотири артилерійські системи.

Повітряні сили ЗСУ, разом із зенітниками Сухопутних та Десантно-штурмових військ, морської піхоти та Національної гвардії за попередню добу знищили 15 повітряних цілей: дев’ять БПЛА, три літаки та три вертольоти.

Нагадаємо, на 21 квітня РФ втратила в Україні 21 тисячу солдатів, а також 829 танків, 172 літаки та 151 вертоліт.

Ворог оголосив “мобілізацію” на Херсонщині – Генштаб


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button