Україна

Ворог не припиняє обстрілювати Україну – Генштаб

Ворог не припиняє обстрілювати Україну – Генштаб

Фото: t.me/luhanskaVTSA

Ворог не припиняє обстрілювати Україну

Продовжуються артилерійські обстріли українських міст, що призводить до численних жертв серед мирного населення.

 

Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні та обстріли місцевості вздовж лінії зіткнення та у глибині оборони українських військ у Донецькому операційному районі та на Слов’янському напрямку. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

 

“Окупанти завдають ракетних ударів по об’єктах інфраструктури та житлових кварталах на території України. Продовжуються артилерійські обстріли українських міст, що призводить до численних жертв серед мирного населення”, – повідомляють у Генштабі.

 

За інформацією Генштабу, на окремих полігонах на території Білорусі розгорнуто два ракетні дивізіони тактичного ракетного комплексу Точка-У та дивізіон реактивної системи залпового вогню Смерч. З 22 червня по 1 липня на Гомельщині заплановано проведення зборів із залученням військовозобов’язаних. Не зникла загроза ракетно-бомбових ударів та артилерійських обстрілів з території Білорусі.

 

На Слобожанському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли позицій українських військ на північ від Харкова, завдав авіаударів та провів дистанційне мінування на маршрутах можливого висування підрозділів Сил оборони.

 

На Слов’янському напрямку ворог обстрілював з артилерії позиції українських військ на південь та південний захід від Ізюма.

 

За наявною інформацією, у районі населеного пункту Яремівка противник намагається навести понтонну переправу через річку Сіверський Донець.

 

На тимчасово зайнятих територіях Харківської області ворог продовжує блокувати роботу українських операторів стільникового зв’язку, розповсюджує пропагандистські матеріали, намагається налагодити трансляцію російських теле- та радіоканалів.

 

На Донецькому напрямку ворог намагається вести активні бойові дії на Лиманському, Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках.

 

На Лиманському та Сєверодонецькому напрямках противник обстрілював позиції ЗСУ у районах населених пунктів Лиман, Сіверськ, Лисичанськ та Сєвєродонецьк.

 

На Бахмутському напрямку ворог намагається опанувати нові рубежі в районі Попасної, але без успіху.

 

На Курахівському напрямку противник безуспішно намагався наступати у напрямку Новомихайлівки (10 км на південь від Мар’їнки).

 

У Маріуполі окупанти проводять фільтраційні заходи щодо місцевого населення.

 

На Новопавлівському, Криворізькому, Херсонському та Запорізькому напрямках супротивник продовжує обстріл підрозділів ЗСУ.

 

На Южнобузькому та Таврійському напрямах угруповання окупаційних військ основні зусилля зосереджується на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій та логістичному забезпеченні підрозділів.

 

Ворог продовжує інженерні роботи з обладнання другої лінії оборони. З метою запобігання наступу українських підрозділів провів мінування мосту через річку Інгулець у районі Давидового Броду.

 

Для комплектування підрозділів, які зазнали втрат, у районі населеного пункту Чорнобаївка супротивник здійснив переміщення близько 130 одиниць військової техніки.

 

На Бессарабському напрямку російські спецслужби вживають заходів щодо дестабілізації ситуації в регіоні, поширюють інформацію про мінування об’єктів соціальної інфраструктури і так званих державних установ у містах Тираспіль, Бендери, Дубоссари та Рибниця.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button