Україна

Ворог не припиняє наступ на Донбасі – ЗСУ

Ворог не припиняє наступ на Донбасі - ЗСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Війська РФ зазнають щоденних втрат на території України

На Донецькому та Таврійському напрямках російська армія продовжує вести активні бойові дії та обстріли українських позицій.

Війська РФ не припиняють наступальних дій у Східній операційній зоні, триває блокування українських сил у районі Азовсталі. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 6 травня.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не робив. У підрозділах збройних сил Білорусі триває перевірка боєготовності сил реагування.

На Сіверському напрямку ознак формування наступального угруповання ворога не виявлено. У прикордонних районах України на територіях Брянської, Курської та Бєлгородської областей перебуває незначна кількість особового складу, озброєння та військової техніки.

На Слобожанському напрямку активних дій ворога не зафіксовано. Триває обстріл житлових кварталів та передмістя Харкова з реактивної та ствольної артилерії.

Противник проводить перегрупування та відновлення боєздатності підрозділів, здійснює повітряну розвідку.

За інформацією Генштабу, на базі Куп’янської міської лікарні в облаштованому окупантами шпиталі перебуває до 300 поранених.

На Донецькому та Таврійському напрямках війська РФ продовжують вести активні бойові дії.

На Лиманському напрямку ворог здійснює обстріл позицій ЗСУ. На Попаснянському напрямку основні зусилля зосередив на встановленні повного контролю над Попасною та поновленні наступу на Лиман та Сіверськ.

“У Маріуполі триває блокування підрозділів Сил оборони в районі Азовсталі. В окремих районах за підтримки авіації противник відновив штурмові дії з метою взяття під контроль території заводу”, – уточнило українське військове керівництво.

На Сєвєродонецькому, Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках армія РФ активних бойових дій не вела. Ведуться обстріли з метою сковування дій ЗСУ та знищення артилерійських підрозділів.

На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив: утримував зайняті рубежі та обстрілював позиції українських військ, а також населені пункти на півночі Херсонщини та Миколаївщини, які раніше залишив.

Відзначено ведення повітряної розвідки у районах Олександрівки, Сергіївки, Володимирівки.

Минулої доби ЗСУ вразили 15 повітряних цілей: чотирнадцять безпілотних літальних апаратів типу Орлан і один літак.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу було відбито 11 атак ворога. Знищено вісім танків, 11 одиниць бойової броньованої техніки та п’ять одиниць автомобільної техніки супротивника.

Нагадаємо, на 5 травня РФ втратила в Україні 24 700 солдатів, а також 1092 танки, 196 літаків та 155 вертольотів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button