Україна

Ворог наступає на двох напрямках на Донбасі


Ворог наступає на двох напрямках на Донбасі

Окупанти не залишають надії просунутися на сході України, але українські захисники чинять відчайдушний опір.

 
Протягом минулої доби окупанти завдали двох авіаційних та двох ракетних ударів, а також здійснили більш як 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 28 грудня.
 
Військові кажуть, що ворог продовжує вести наступальні дії на Бахмутському й Авдіївському напрямках і намагається покращити тактичне становище на Лиманському. На інших напрямках противник обороняється.
 
На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках ситуація лишається стабільною, ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено. На останньому – артилерійського і мінометного обстрілу зазнали райони населених пунктів Ветеринарне, Огирьове, Гатище, Вовчанськ, Стариця, Дворічна, Новомлинськ Харківської області.
 
На Куп’янському і Лиманському напрямках ворог обстріляв райони більш як 20 населених пунктів. Серед них – Синьківка, Ольшана, Куп’янськ, Кислівка і Крохмальне Харківської області; Стельмахівка, Площанка, Краснопопівка і Діброва у Луганській області, а також Ямполівка Донецької області.
 
На Бахмутському напрямку вогневого ураження також зазнали райони більш як 20 населених пунктів. А на Запорізькому і Херсонському напрямках російські окупанти вогнем артилерії тероризували жителів більш як 25 населених пунктів. Знову від ворожих обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Антонівки Херсонської області і місто Херсон. Є постраждалі серед мирного населення.
 
Українська авіація протягом поточної доби завдала чотирьох ударів по районах зосередження загарбників, а підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України уразили два пункти управління, два райони зосередження живої сили і склад боєприпасів ворога.
 
Нагадаємо, на Донбасі окупанти зазнають значних втрат. Днями біля Бахмута росіяни втратили 90 осіб вбитими та 100 пораненими.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button