Україна

Ворог наступає на двох напрямках – Генштаб


Ворог наступає на двох напрямках - Генштаб

На Донецькому напрямку ворог проводить наступальну операцію на Бахмутському та Авдіївському напрямках, намагається створити сприятливі умови для заволодіння Соледаром та Бахмутом.

Генштаб ЗСУ оприлюднив зведення щодо воєнного вторгнення РФ станом на ранок п’ятниці, 5 серпня.

На Сіверському напрямку противник зі ствольної та реактивної артилерії обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Залізний Міст, Гай, Грем’яч та Михальчина Слобода Чернігівської області та Старикового на Сумщині.

На Харківському напрямку ворог стріляв з артилерії різних типів у районах населених пунктів Харків, Борщова, Коробочкине, Великі Проходи, Руські Тишки, Старий Салтів, Пришиб, Циркуни, Мосьпанове, Безруки.

На Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли біля Богородичного, Мазанівки, Гусарівки, Адамівки, Курульки, Хрестища, Сулігівки, Довгенького та Великої Комишувахи.

На Донецькому напрямку ворог проводить наступальну операцію на Бахмутському та Авдіївському напрямах, намагається створити сприятливі умови для заволодіння Соледаром та Бахмутом, розширити контрольовану територію на західній околиці Донецької області.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли зі ствольної та реактивної артилерії, танків у районах населених пунктів Сіверськ, Миколаївка, Стародубівка, Спірне, Крива Лука, Верхньокам’янське, Григорівка, Серебрянка, Райгородок та Каленики. Ішли стрілецькі бої.

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріли військової та цивільної інфраструктури неподалік Яківлівки, Кодеми, Покровського, Роздолівки, Вершини, Бахмута та Соледара. Вів наступальні та штурмові дії, але успіху не мав.

На Авдіївському напрямку противник здійснив обстріли з артилерії та танків поблизу Пісків, Пречистівки, Шевченка, Володимирівки, Новобахмутівки, Невельського, Нетайлового та Красногорівки. Вів наступальні дії, бої тривають.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстрілював цивільну та військову інфраструктуру поблизу Константинополя, Залізничного, Варварівки, Времівки, Мар’їнки, Гуляйполя, Гуляйпільського, Малих Щербаків, Темирівки та Білогір’я.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ. Зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Миколаїв, Луч, Лимани, Нова Зоря, Новомиколаївка, Кобзарці, Любомировка, Киселівка, Андріївка, Лозове, Білогірка, Осокорівка, Потьомкіне, Зелений Гай.

Окупанти завдали ракетного удару по інфраструктурному об’єкту в районі населеного пункту Миколаївка Одеської області.

Нагадаємо, війська РФ обстрілюють Нікополь та Миколаїв.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button