Україна

Ворог нарощує темпи наступу на Донбасі – Генштаб


Ворог нарощує темпи наступу на Донбасі - Генштаб

Запеклі бої з російскими загарбниками точаться відразу на 10 напрямках вздовж усієї лінії бойового зіткнення.

Від початку доби на фронті відбулося 84 боїв. Російські загарбники нарощують темпи наступальних дій на Лиманському і Покровському напрямках, повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні в п’ятницю, 5 липня.

Так, на Харківському напрямку відбито два ворожих штурми поблизу Глибокого. Втрат позицій не допущено. Два боєзіткнення продовжуються. 

На Куп’янському напрямку противник два рази без успіху атакував у районі  Синьківки. 

На Лиманському напрямку за день російська армія здійснила 17 атак поблизу Невського, Макіївки, Греківки, Тернів та у Серебрянському лісі. 11 боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще шість – тривають. Окупанти найактивніші у районі Тернів – там відбулася понад третина від усіх бойових зіткнень.

На Сіверському напрямку наші захисники відбили шість атак поблизу Спірного, Білогорівки та Виїмки. Зараз точиться бій неподалік Спірного.

На Краматорському напрямку ворог здійснив три безуспішні поблизу Калинівки, Кліщіївки та Іванівського.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до дев’яти. Противник намагався просунутись у бік Нью-Йорка та Торецька. Ще чотири атаки агресор здійснив поблизу Північного. Бої у трьох локаціях ще продовжуються.

На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби окупанти здійснили вже 29 спроб витіснити наших бійців із займаних позицій в районах Калинового, Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Нетайлового. Майже половину атак ворог провів біля Новоолександрівки і Новоселівки першої. Сили оборони відбили 17 штурмів противника, 12 боїв – ще  тривають.

На Курахівському напрямку ЗСУ відбили шість атак. Ворог концентрує зусилля у бік Красногорівки.

На Времівському напрямку відбито три ворожих штурми у бік Костянтинівки, та два – біля Водяного.

На Оріхівському напрямку окупанти отримали жорстку відсіч неподалік Малої Токмачки.

“Нашим угрупованням військ визначені та доведені завдання для посилення стійкості оборони. Українські захисники продовжують стримувати ворога та завдавати йому максимальних втрат”, – запевнили у Генштабі.

Нагадаємо, за добу 4 лютого російських загарбників стало менше на 1110 осіб. Загальні втрати Росії з початку війни наближаються до 550 тисяч.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − seven =

Back to top button