Україна

Ворог намагається здійснити прорив до Запорізької АЕС – МВС

Ворог намагається здійснити прорив до Запорізької АЕС – МВС

Фото: 1News

Ворог намагається здійснити прорив до АЕС

Війська країни-агресора роблять спроби пройти в Енергодар і зайняти позиції у найбільшій атомній електростанції в Європі – Запорізькій АЕС.

 

Військовослужбовці Національної гвардії разом із підрозділами Збройних сил продовжують вести бій із російськими військами в районі міста Енергодар, де розташована Запорізька АЕС. Про це повідомляє МВС.

 

Вказано, що ворог зосередив близько 90 одиниць військової техніки у районі села Дніпровка.

 

“Відступати підрозділам РФ нікуди, тому вони роблять спроби пройти в Енергодар і зайняти позиції біля найбільшої атомної електростанції в Європі – Запорізькій АЕС. Розуміючи те, що колона буде повністю розбита, окупанти намагаються зайняти хоч якусь мінімально вигідну позицію і сподіваються зробити прорив саме до електростанції, щоб прикриватися своєю прихильністю, з надією, що по них не відкриватимуть вогонь”, – йдеться у повідомленні.

 

“Це ще один прояв підступної тактики російської армії, яка може нехтувати всіма нормами міжнародного гуманітарного права, життям своїх військовослужбовців та мирного населення”, – наголошується у повідомленні.

 

Наразі передова група з восьми бронетранспортерів та 20 одиниць автомобільної техніки РФ висунулась від Дніпровки у бік Енергодара.

 

Нагадаємо, сьогодні у РНБО констатували, що блискавична атака Росії провалилася. Це стало зрозуміло усьому світу, і починають потроху розуміти у самій Росії, зазначив голова РНБО Олексій Данілов.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button