Україна

Ворог намагається заповнити втрати техніки – Генштаб

Ворог намагається заповнити втрати техніки - Генштаб

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські війська втратили в Україні багато військової техніки

Армія РФ зазнала значних втрат військової техніки в Україні і змушена знімати зі зберігання танки та БМП.

Російські війська продовжують повномасштабну збройну агресію проти України та не залишають спроб наступу у Східній операційній зоні. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 3 травня.

Зазначається, що противник вживає заходів щодо поповнення значних втрат техніки у підрозділах, які ведуть бойові дії на території України.

“За наявною інформацією, у місті Богучар Воронезької області у період з 27 квітня по 2 травня було знято зі зберігання 17 танків та 60 БМП-1. Вони відправлені на тимчасово зайняті російськими військами українські території”, – уточнило українське військове керівництво.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Слобожанському напрямку ворог продовжував обстріли Харкова та прилеглих населених пунктів.

На Ізюмському напрямі армія РФ здійснювала активний вогневий вплив на підрозділи ЗСУ.

У Донецькому напрямку основні зусилля ворога зосереджені на встановленні повного контролю над населеними пунктами Рубіжне та Попасна та просуванні у напрямку населених пунктів Лиман та Слов’янськ.

На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не робив. Тривали обстріл українських військ вздовж лінії зіткнення.

Наголошується, російські війська зазнають втрат на всіх напрямках, але в тимчасово зайнятих ними територіях продовжує розвиватися рух опору.

Нагадаємо, за минулу добу українські військові вразили вісім повітряних цілей ворога: сім безпілотників Орлан-10 та один БПЛА Форпост.

На території Донецької та Луганської областей відбито 12 атак російських військ. ЗСУ знищили: шість танків, п’ять артилерійських систем, 22 одиниці бойової броньованої техніки та вісім одиниць автомобільної техніки супротивника.

На 2 травня РФ втратила в Україні 23 800 солдатів, а також 1048 танків, 194 літаки та 155 вертольотів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button