Україна

Ворог намагається відтіснити ЗСУ від Донецька – Генштаб


Ворог намагається відтіснити ЗСУ від Донецька – Генштаб

Окупанти намагалися захопити вигідні рубежі і покращити тактичне становище в районах Бахмута, Зайцевого і Вершини. Але їм довелося відступити.

 
Війська країни-агресора Росії намагаються всіма силами відтіснити ЗСУ від західних околиць тимчасово окупованого Донецька. Про це повідомляє Генштаб у вечірньому зведенні у п’ятницю, 5 серпня.
 
На Донецькому напрямку ворог зосереджує зусилля в районах Бахмута й Авдіївки. Намагається створити сприятливі умови для встановлення контролю над містами Соледар і Бахмут і відтіснити наші війська від західної околиці міста Донецьк”, – йдеться в повідомленні.
 
 

 
На Слов’янському напрямку противник не вів активних дій. При цьому обстрілювалися з артилерії різних типів райони поблизу Богородичного, Долини, Дібрівного, Великої Комишувахи і Рідного.
 
На Краматорському і Бахмутському напрямках окупанти з танків і артилерії обстріляли райони неподалік Сіверська, Григорівки, Верхньокам’янського, Бахмута, Зайцева, Соледара, Яківлівки і Кодеми. Завдали авіаційного удару біля Вершини.
 
Наступальними діями окупанти намагалися захопити вигідні рубежі і покращити тактичне становище в районах Бахмута, Зайцевого і Вершини, успіху не мали, відійшли.
 
Також зафіксовано артилерійські обстріли біля Авдіївки, Новобахмутівки, Невельського, Нетайлового і Красногорівки. Ворог безуспішно намагався просунутися в напрямках населених пунктів Красногорівка, Авдіївка і Піски.
 
На Харківському і Слобожанському напрямках противник продовжує стримувати українські війська, щоб не допустити відновлення наступу.
 
Зі ствольної та реактивної артилерії окупанти обстріляли Харків і населені пункти Руська Лозова, Коробочкине, Черкаські Тишки, Старий Салтів, Верхній Салтів. Безпілотними літальними апаратами провів повітряну розвідку біля Руської Лозової, Малих Проходів, Гусарівки і Чепіля.
 
На Новопавлівському і Запорізькому напрямках противник обстрілював з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Мар’їнка, Володимирівка, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Новоандріївка, Кам’янське, Новосілка, Чарівне, Новопіль, Гуляйполе і Нескучне.
 
Українські воїни успішно відбили черговий ворожий штурм у напрямку Мар’їнки і змусили ворога втекти. Окупанти провели розвідку безпілотниками у районах Запоріжжя та Новоселівки Другої.
 
На Південнобузькому напрямку російська армія всіма засобами намагається утримати зайняті позиції та не допустити створення підрозділами ЗСУ сприятливих умов для контрнаступу.
 
Ворог обстрілював райони населених пунктів Посад-Покровське, Степова Долина, Лупареве, Новомиколаївка, Новогригорівка, Червона Долина, Зелений Гай, Андріївка, Трудолюбівка, Нововоронцівка, Топольне, Потьомкине, Ольгине, Нікополь. Авіацією завдав ударів неподалік Лозового, Великого Артакова й Андріївки.
 
Противник зробив спробу наступу в напрямку Лозового. Отримав рішучу відсіч від українських воїнів і відійшов.
 
Раніше повідомлялося, що РФ стягнула до Брянської та Курської областей танки. Ці підрозділи можуть бути задіяні у маневрах відволікання на півночі України.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button