Україна

Ворог намагається просунутися в бік Бахмута


Російські загарбники ведуть обстріли і завдають авіаударів по всіх основних напрямках, зазначили в Генштабі.

 
Війська країни-агресора Росії намагаються просунутися в напрямку міста Бахмут у Донецькій області і встановити контроль над містом Сєвєродонецьк у Луганській області. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у середу, 22 червня.
 
 

 
“На Сєвєродонецькому напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Верхньокам’янка, Сєвєродонецьк і Сиротино. Тривають бойові дії за місто Сєвєродонецьк. На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Берестове, Яківлівка, Клинове і Вершина й авіаційно-ракетних ударів неподалік Часового Яру, Новолуганського і Гірського”, – йдеться в повідомленні.
 
Окупанти продовжують обстріли на Південнобузькому, Краматорському, Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському і Запорізькому напрямках. Вони завдали авіаударів поблизу Новобахмутівки, Кам’янки, Авдіївки, Павлівки, Вугледара і Шевченка.
 
“У районі Новобахмутівки наші воїни відбили штурм і змусили ворога відійти”, – зазначили в Генштабі.
 
Також ворог штурмовими діями намагався покращити тактичне становище в районі міста Слов’янськ Донецької області, а в Харківській області вів бойові дії зі стримування підрозділів сил оборони і недопущення їхнього виходу до державного кордону. У цих районах окупанти ведуть активні обстріли зі ствольної та реактивної артилерії.
 
Нагадаємо, війська РФ захопили 85% Сєвєродонецька і, найімовірніше, контролюють населені пункти біля Лисичанська (Підлісне, Мирна Долина). Про це заявили аналітики War Mapper.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button