Україна

Ворог намагається оточити Лисичанськ – Міноборони


Російські війська продовжують намагатися взяти під контроль весь Сєвєродонецьк, а також атакують Лисичанськ.

 
Російські війська докладають максимальних зусиль для захоплення всієї території Луганської області. Про ситуацію в “найгарячіших” точках фронту станом на п’ятницю, 24 червня, розповів речник Міноборони Олександр Мотузяник.
 
 

 
За його словами, у Сєвєродонецьку тривають бої. А журналіст Юрій Бутусов стверджує, що ЗСУ залишили місто вночі.
 
“Незважаючи на зростаючі втрати особового складу і техніки, росіяни продовжують переважати сили оборони на окремих напрямках у кілька разів, що дозволяє їм досягти певних тактичних успіхів”, – заявив Мотузяник.
 
Іншою ціллю РФ, зазначили в Міноборони, є оточення військових в районі Лисичанська. За його словами, перевага в артилерії дає Росії тактичні успіхи.
 
За словами Мотузяника, основною ціллю противника на цьому етапі є вихід на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей, утримання захоплених районів Запорізької та Херсонської областей та забезпечення стійкості сухопутного коридору з окупованим Кримським півостровом. Крім того, Росія продовжує блокувати морські комунікації України в північно-західній частині Чорного моря.
 
Загроза котла для ЗСУ. Ворог підходить до Лисичанська
 
Найгарячішими ділянками фронту залишаються населені пункти на південному і південно-східному напрямках від Сєвєродонецька.
 
Дії військових РФ на інших напрямках переважно характеризуються як маневри на відволікання, щоб ЗСУ не перекидали підкріплення в гарячі точки.
 
Крім того, противник збільшив кількість авіанальотів і продовжує ракетні удари по цивільній інфраструктурі.
 
Раніше голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що ЗСУ доведеться відійти від Сєвєродонецька. Ворог уже почав наступ на Лисичанськ із півдня.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button