Україна

Ворог намагається наступати на Харківщині – ЗСУ


Ворог намагається наступати на Харківщині - ЗСУ

На Харківському напрямку противник здійснив спробу наступу у напрямку Байрак – Гусарівка, бойові дії тривають.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував зведення щодо воєнного вторгнення РФ в Україну станом на ранок четверга, 4 серпня.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв зі ствольної артилерії райони Медведівки Чернігівської області та Краснопілля і Миропілля Сумської області.

На Харківському напрямку противник обстрілював з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Леб’яже, Борщова, Дементіївка, Коробочкине, Великі Проходи, Руські Тишки, Старий Салтів, Прудянка, Питомник, Цупівка, зробив спробу наступу у напрямку Байрак – Гусарівка, бойові дії продовжуються.

На Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Богородичного, Дібрівного, Мазанівки, Карнаухівки, Чепіля та Гусарівки. Окупанти намагалися просунутися у напрямку Довгенького – Богородичного, але, отримавши відсіч, відійшли.

На Краматорському напрямку ворог здійснював обстріл біля Сіверська, Миколаївки, Стародубівки, Спірного, Кривої Луки, Верхньокам’янського, Григорівки, Серебрянки, Райгородка та Калеників, завдав авіаудару неподалік Спірного. Вів наступальний бій у напрямі Яремівка – Долина, але безуспішно.

На Бахмутському напрямку противник задіяв ствольну та реактивну артилерію в районах населених пунктів Яківлівка, Травневе, Кодема, Покровське, Роздолівка, Курдюмівка, Зайцеве, Бахмут та Соледар. Завдав авіаудари поблизу Яківлівки, Соледара та Кодеми.

Окупанти намагалися покращити тактичне становище на напрямках Стряпівка – Соледар, Доломітне – Травневе, Відродження – Вершина, Покровське – Бахмут, Василівка – Яківлівка, Семигір’я – Вершина. Усі спроби були безуспішними, противник відійшов на колишні позиції. Ворог веде наступальні дії у напрямку Новолуганська – Кодема.

На Авдіївському напрямку противник обстріляв райони Пісків, Пречистівки, Шевченка, Володимирівки, Невельського, Нетайлового та Красногорівки. Вів безуспішні штурмові дії у напрямках Лозова – Піски та Веселе – Піски.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли з артилерії та танків біля Залізничного, Варварівки, Мар’їнки, Гуляйполя, Новосілки, Гуляйпільського та Темирівки, а також авіаудар неподалік Новополя. Тривають бойові дії у напрямі Олександрівка – Мар’їнка.

На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріл з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах Миколаєва, Прибузького та ще 25 населених пунктів.

“Російські окупанти зазнають втрат, деморалізовані та вишукують будь-яку можливість отримати легке поранення. Щоб потрапити назад, на територію Росії, калічать себе та різноманітним симуляціям поганого здоров’я”, – йдеться у повідомленні Генштабу.

Нагадаємо, в Авдіївці Донецької області, поблизу якої тривають бої, залишається близько 2,5 тисяч цивільних.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button