Україна

Ворог мінує залишені райони на Київщині – голова ОВА

Ворог мінує залишені райони на Київщині – голова ОВА

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

ПОМ Медальйон

ЗСУ успішно стримують противника та здійснюють контратаки. Під обстрілами військ РФ залишаються Макарівська та Ірпінська громади.

 

У районах Київської області, залишених ворогом, фіксують часті випадки замінування території та споруд місцевих жителів. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

 

Зокрема, міни виявили у селі Дмитрівка Бучанського району.

 

Глава ОВА зазначив, що російські війська щодня здійснюють від 30 до 40 обстрілів житлових масивів та соціальної інфраструктури Київщини.

 

Наразі під обстрілами – Макарівська та Ірпінська громади, а також село Шпитки.

 

“Руйнування зафіксовано у 35 із 69 громад області (50,7%). Критичні руйнування у Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській, Пісковській громадах. Загалом понад 550 об’єктів”, – уточнив Павлюк.

 

Він наголосив, що небезпечними залишаються населені пункти вздовж Житомирської траси, Буча – Ворзель – Гостомель, Немішаєве, Дмитрівська та Макарівська громади, північ Вишгородського району, території деяких населених пунктів Баришівської, Калітнянської, Великодимерської громад.

 

У Баришевській, Калитянській та Великодимерській громадах спостерігається виведення ворожих сил.

 

“Підрозділи ЗСУ ведуть оборонні дії та здійснюють успішні контратаки на окремих територіях району. Тим самим здійснюють активний і дієвий обстріл місць скупчення противника”, – зазначив голова ОВА.

 

В Іванківській, Димерській та Поліській громадах – гуманітарна катастрофа, а Славутич – заблокований, додав він.

 

У місті Фастів обстріляли нафтобазу.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button