Україна

Ворог має успіх у районі НПЗ Лисичанська – Генштаб


Ворог має успіх у районі НПЗ Лисичанська – Генштаб

Противник утримує північно-західну та південно-східну частини нафтопереробного заводу у Лисичанську.

 
Війська країни-агресора Росії штурмують місто Лисичанськ у Луганській області та мають частковий успіх у районі місцевого нафтопереробного заводу. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у четвер, 30 червня.
 

 
“На Лисичанському напрямку противник обстрілює позиції наших військ у районі міста Лисичанськ. Веде штурмові дії в районі Лисичанського нафтопереробного заводу, має частковий успіх, утримує північно-західну та південно-східну частини заводу”, – зазначено у зведенні.
 
Також окупанти вели штурмові дії в районах північно-східної частини Лисичанського НПЗ, населеного пункту Тополівка та північної частини населених пунктів Волчеярівка та Малорязанцеве, частково мають успіх. Під вогневим контролем перебуває ділянка дороги Тополівка – Лисичанськ.
 
При цьому наступ противника у напрямку Лоскутівка – Лисичанський желатиновий завод українські воїни зупинили та змусили окупантів відійти.
 
Крім того, на Бахмутському напрямку противник завдав ракетно-авіаційного удару в районі населеного пункту Соледар. Здійснив артилерійські обстріли районів Білогорівки, Покровського, Клинового та Новолуганського.
 
“Усі спроби наступальних та штурмових дій окупантів у напрямках Миколаївка-Спірне, Володимирівка-Покровське, Доломітно-Вуглегірська ТЕС наші захисники успішно припинили”, – запевнили в Генштабі.
 
На Краматорському напрямі активних дій ворог не вів. Наніс авіаудар у районі населеного пункту Тетянівка.
 
“На Слов’янському напрямку ворожі підрозділи перегруповуються. Штурм у напрямку Довгенько-Мазанівка наші воїни успішно відбили. Противник відійшов. Вів штурмові дії з метою взяття під повний контроль населеного пункту Богородичне, успіху не мав”, – йдеться у зведенні.
 
Крім того, ворожі обстріли фіксувалися у районах населених пунктів Богородичне, Краснопілля, Курулька, Вернопілля та Червона Поляна.
 
На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснював обстріл позицій зі ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Окупанти завдали ракетного удару по околицях Авдіївки. Велася повітряна розвідка БПЛА типу Орлан-10.
 
Раніше в Генштабі заявили, що ЗСУ не планують йти з Лисичанська. Виконуються завдання щодо оборони міста.
 
Також сьогодні вранці голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що війська РФ просто знищують Лисичанськ – у місті так багато руйнувань, що не встигають підраховувати пошкоджені будинки.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button