Україна

Ворог мав частковий успіх біля Бахмута – Генштаб


Ворог мав частковий успіх біля Бахмута – Генштаб

На Бахмутському напрямку окупанти задіяли танки й різнокаліберну артилерію. Але українські воїни знешкодили загарбників.

 
На Волинському і Поліському напрямках ситуація істотних змін не зазнала. Хоча, за наявною інформацією, 11 серпня поточного року було проведено перевірку готовності системи бойового управління та оповіщення збройних сил Білорусі до застосування. Про це Генштаб ЗСУ повідомляє у вечірньому зведенні 12 серпня.
 
На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати підрозділи в прикордонних районах Брянської та Курської областей з метою сковування дій підрозділів Сил оборони. Ворог обстріляв із артилерії райони прикордонних сіл Чернігівської та Сумської областей.
 
Триває ротація підрозділів збройних сил РФ, які виконують завдання у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.
 
На Харківському напрямку ворог стріляв із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Уди, Одноробівка, Прудянка, Слатине, Дементіївка, Нове, Питомник, Руська Лозова, Руські і Черкаські Тишки, Циркуни, Черняки, Петрівка, Шестакове, Мосьпанове, Кутузівка, Лісове, Іванівка, Гусарівка, Леб’яже, Коробочкине, Слобожанське і Чепіль. Також противник задіяв штурмову й армійську авіацію для ударів поблизу Верхнього Салтова, Ртищівки, Українки і Байрака.
 
На Слов’янському напрямку окупанти обстрілювали наші позиції біля Великої Комишувахи, Дмитрівки, Дібрівного, Вірнопілля, Рідного, Протопопівки, Мазанівки, Богородичного, Норцівки, Краснопілля та Долини. Завдали авіаційних ударів неподалік Залимана.
 
Ворог намагався вести наступальні бої в напрямках Пасіка–Богородичне і Тихе–Долина. Отримав відсіч і втік.
 
На Краматорському напрямку зафіксовано обстріл поблизу Сіверська, Дзвінківки, Верхньокам’янського, Григорівки і Райгородка.
 
Зазнала невдачі спроба противника провести розвідку боєм на напрямку Білогорівка–Григорівка.
 
На Бахмутському напрямку окупанти задіяли танки і різнокаліберну артилерію в районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Івано-Дар’ївка, Виїмка, Спірне, Яківлівка, Кодема, Вершина, Зайцеве і Васюківка. Авіаудари зафіксовані біля Виїмки, Івано-Дар’ївки, Спірного, Яківлівки, Соледара і Бахмутського.
 
Загарбники намагалися здійснювати розвідку біля Спірного. Українські воїни завдали вогневого ураження та знешкодили ворога.
 
Наступальними і штурмовими діями російські окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону наших підрозділів і просунутися в напрямках населених пунктів Спірне, Івано-Дар’ївка, Виїмка, Яківлівка, Кодема, Вершина і Зайцеве. Зазнали втрат і хаотично відійшли. В окремих районах продовжуються бойові дії.
 
На напрямку Покровське–Бахмут ворог мав частковий успіх, намагався закріпитися.
 
На Авдіївському напрямку продовжувалися артилерійські обстріли поблизу Мар’їнки, Водяного, Нетайлового, Авдіївки, Пісків, Красногорівки і Новобахмутівки. Противник завдав авіаударів неподалік Красногорівки, Мар’їнки, Водяного й Авдіївки.
 
Усі ворожі спроби штурму в районах Спартака, Пісків і Мар’їнки наші захисники придушили й відкинули окупантів на колишні позиції.
 
На Новопавлівському і Запорізькому напрямках окупанти вели вогонь поблизу Новомихайлівки, Шевченка, Новояківлівки, Великої Новосілки, Володимирівки, Вугледара, Новополя, Преображенки, Времівки, Новосілки, Зеленого Поля, Новоданилівки, Кам’янського, Новоандріївки, Гуляйполя. Авіація ворога діяла біля Вугледара і Новомихайлівки.
 
Окупанти наступали на напрямку Єгорівка–Павлівка, але наші захисники їх зупинили, їм довелося відступити.
 
На Південнобузькому напрямку загарбники здійснювали обстріл позицій наших військ із танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдали авіаційних ударів у районах Осокорівки, Андріївки, Благодатного, Новогригорівки, Лозового, Мирного, Брускинського і Великого Артакового.
 
Противник намагається відновити боєздатність підрозділів, які зазнали втрат під час бойових дій на вказаному напрямку.
 
В акваторіях Чорного й Азовського морів у готовності до застосування перебувають два носії крилатих ракет морського базування.
 
Зростають втрати російських окупаційних військ у живій силі. Тому командування загарбників розширює терміни ротацій передових підрозділів на невизначений час без їхнього доукомплектування особовим складом. Все це істотно впливає на морально-психологічний стан російських військовослужбовців і так званих добровольців і погіршує їхню мотивацію до участі в бойових діях.
 
Раніше повідомлялося, що військові РФ штурмували позиції ЗСУ біля Мар’їнки і Пісків, але спроби наступу виявилися провальними. Окупанти зазнали втрат і відступили.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button