Україна

Ворог атакує на 11 напрямках – Генштаб


Ворог атакує на 11 напрямках - Генштаб

Найбільш активно російські війська діють на Курахівському та Покровському напрямках, де провели майже половину від усіх атак.

На фронті від початку доби відбулося 118 бойових зіткнень. Про це мовиться у зведенні Генштабу станом на 16:00 3 вересня.

Найбільш активно діє на Курахівському та Покровському напрямках, де провів майже половину від усіх атак.

За сьогодні російська авіація скинула 24 КАБи на територію Курської області РФ. Били окупанти по Курщині також з РСЗВ та ствольної артилерії.

На Харківському напрямку російські терористи двічі штурмували позиції наших підрозділів в районі Вовчанська. На даний час бій триває.

Чотири рази ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Українські захисники відбивали ворожі штурми поблизу Глушківки, Синьківки та Берестового.

На Лиманському напрямку ворожі підрозділи не припиняють атакувати в районах населених пунктів Твердохлібове, Дружелюбівка, Новосадове, Греківка, Невське, Торське та Терни. З початку доби на цьому напрямку українські воїни уже відбили вісім з 16 ворожих атак. Бої тривають. Біля Петропавлівки і Борової впали дев’ять ворожих авіабомб.

Тривають бої на Сіверському напрямку, супротивник тричі атакував поблизу Верхньокам’янського, Виїмки та Спірного. Наші оборонці відбили всі атаки.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили чотири штурмових дії поблизу Андріївки та Часового Яру. Біля останнього три боєзіткнення продовжуються. Ворог активно застосовує авіацію, скинувши на райони населених пунктів Ступочки та Біла Гора чотири КАБи. По Григорівці двічі бив НАРами.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак на даний час добігла семи. Ворог атакує біля населених пунктів Неліпівка та Торецьк. Наші захисники дають гідну відсіч, всі атаки зупинено. Авіація агресора завдала бомбардувань по районах Дачного, Костянтинівки, Диліївки і Торецька.

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили вже 31 спробу атакувати наших захисників в районах Воздвиженки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Миролюбівки, Михайлівки та Зеленого Поля. Сили оборони стримуючи ворожий натиск, вже відбили 21 атаку противника, десять боєзіткнень ще тривають. Основні зусилля окупанти прикладають біля Новогродівки і Михайлівки, де зафіксовано 11 та 9 боєзіткнень відповідно.

Набйльше боїв сьогодні на Курахівському напрямку, де загарбниики 37 разів атакували наші підрозділи – найактивніше намагаються просунутися в районах Українська, Костянтинівки і Георгіївки. П’ять боїв ще тривають.

На Времівському напрямку загарбники вісім разів йшли в наступ на позиції українських військ поблизу Вугледара, Водяного та Костянтинівки. Атаки відбито.

На Оріхівському напрямку зазнав удару 20 НАРами район села П’ятихатки. Також окупанти провели п’ять атак біля Роботиного, Малої Токмачки і Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку відбито одну ворожу атаку. По Миколаївці загарбники випустили 40 некерованих авіаракет.

Тоді як на інших напрямках, на даний час, ворог активних дій не веде.

Нагадаємо, за словами президента України Володимира Зеленського, у російських агресорів за останні дві доби нема просування на Донбасі.

Раніше український OSINT-проєкт DeepState повідомив, що росіяни захопили село Долинівка Новогродівської громади Покровського району Донецької області. У свою чергу ЗСУ мали успіх у Курській області РФ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × five =

Back to top button