Україна

Воллес прибув до України і зустрівся з Резніковим


Воллес прибув до України і зустрівся з Резніковим

Міністри обговорили пріоритети по озброєнню України для досягнення перемоги у війні з Росією.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес прибув з робочим візитом до України та зустрівся з очільником українського оборонного відомства Олексієм Резніковим. Про це повідомляє українське Міноборони у середу, 24 травня.

Зазначено, що під час зустрічі міністри обговорили низку важливих безпекових питань.

“Звісно, ми обговорювали натівську перспективу України в контексті майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі. В тому числі бачення України щодо стабілізації миру в Європі, використовуючи формулу миру президента України Володимира Зеленського”, – сказав Резніков.

Також Олексій Резніков додав, що обговорили з Беном Воллесом і пріоритети по озброєнню України для досягнення перемоги.

“Особливо щодо зброї, яка дає можливість наносити ураження ворогу на дальніх дистанціях, такої як  Storm Shadow”, – додав Міністр оборони України.

Своєю чергою міністр оборони Великої Британії зазначив, що ракети Storm Shadow стали першою зброєю такого типу, що була надана Україні партнерами.

“Україна отримала ракети Storm Shadow, які можуть бути використані на великі дальності. Це одні з перших ракет великої дальності, які надані Україні її союзниками. Ми надали такий вид озброєння через постійне застосування росією її зброї великої дальності, яку вона використовує для того, щоб шкодити цивільному населенню та цивільній критичній інфраструктурі”, – сказав Бен Воллес.

Також міністри обговорили продовження навчання українських військових у Великій Британії, а також основні пріоритети в тренуваннях.

“Ми поговорили про продовження підготовки наших військовослужбовців на британській території, про пріоритети та акценти стосовно цих тренувань. У нас була нагода потиснути руки пілотам, які навчалися у Великій Британії й уже успішно застосовують зброю під назвою Storm Shadow”, – розповів Резніков.

Зі свого боку Воллес зазначив, що радий бути в Україні та безпосередньо спілкуватися з військовими.

“Я завжди отримую задоволення від візитів до столиці, від спілкування не лише зі своїм візаві, а й з військовими, обговорюючи їхні плани та амбіції й те, яким чином я можу більше залучатися до допомоги щодо реалізації цих планів”, – зазначив він.

Раніше у Британії підтвердили використання Україною ракет Storm Shadow. Системи озброєння, надані Україні від західних союзників, були “потужними” і “мали значення”, запевнив Бен Воллес.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button