Україна

“Вогневий кулак” ЗСУ руйнує логістику росіян – ISW


 Вогневий кулак ЗСУ руйнує логістику росіян - ISW

Удари українських військових по скупченням російських складів із боєприпасами викликають у окупантів “снарядний голод”.

Удари ЗСУ по військових об’єктах росіян у тилу успішно знижує можливості логістики та контрбатарейної оборони окупантів. Про це йдеться у звіті ISW за підсумками суботи, 22 липня.

Аналітики приводять слова начальника Головного управління ракетних військ, артилерії та безпілотних систем Генштабу ЗСУ полковника Сергія Баранова, який заявив, що українські ракетно-артилерійські підрозділи створили далекобійний “вогневий кулак” завдяки західним високоточним ракетно-артилерійським системам. За його словами, окупанти вже не можуть вести ефективний контрбатарейний вогонь.

Також повідомляється, що удари ЗСУ по скупченням російських складів із боєприпасами в глибокому тилу викликають у російських військових проблеми із матеріально-технічним забезпеченням. Ця тенденція знаходить своє відображення у зменшенні обстрілів з боку Росії в Херсонській області, що вказує на те, що російські сили зазнають “снарядного голоду” в цьому районі.

Експерти ISW зазначають, що кампанія з порушення логістики окупантів є центральним аспектом плану України щодо створення асиметричного градієнта виснаження, який зберігає живу силу ЗСУ за рахунок повільніших темпів просування, водночас поступово зношуючи живу силу та техніку росіян.

Напередодні у Генштабі повідомили, що противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої.

Залужний показав ефектне відео знищення Т-80

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button