Україна

Водії, котрі скоїли ДТП у стані алкогольного сп’яніння, не можуть розраховувати на умовне покарання

Зміни до законодавства, які набули чинності цього року, визначають, що водії, котрі скоїли ДТП у стані алкогольного сп’яніння, не можуть розраховувати на умовне покарання. Про це у Фейсбуці повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець, передає 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

“Винуватці “п’яних” ДТП із жертвами, відповідно до змін до законодавства, які набули чинності цього року, не зможуть розраховувати на умовне покарання. У разі винесення обвинувального вироку їх очікує реальне покарання у вигляді позбавлення волі в межах санкції статті. Не зможуть вони і пом’якшити своє покарання навіть у зв’язку з каяттям та визнанням вини”, – пояснила Максимець.

Як повідомлялося, в Україні 17 березня набув чинності закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху”.
За перші три місяці цього року в Україні в ДТП, що сталися внаслідок керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, загинули 14 осіб.

1 травня Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання Київської міської прокуратури та взяв під варту на 60 діб водія автомобіля, який учинив ДТП зі смертельними наслідками у центрі столиці. Можливість внесення застави суд своїм рішенням не передбачив.

Back to top button