Україна

Вночі здійснено безпрецедентну атаку на сайти держструктур України, більшисть порталів не працює

В Україні в ніч із 13 на 14 січня хакери здійснили глобальну атаку на сайти держструктур. Внаслідок чого недоступні портал “Дія”, а також сайти МОН, ДСНС, МЗС та ще ряд інших, передає 1news з посиланням на РБК-Україна.

 

“У зв’язку з глобальною атакою у ніч з 13 на 14 січня 2022 року офіційний сайт Міністерства освіти і науки тимчасово не працює”, – йдеться на Facebook-сторінці Міносвіти.

Водночас у відомстві закликають громадян користуватися іншими вебресурсами. Мова йде про офіційні сторінки держструктур у соціальних мережах.

“Поки тривають роботи з усунення несправності, а також працює СБУ та кіберполіція, просимо користуватися такими офіційні вебресурсами МОН”, – додають у повідомленні.

Таким чином, не працюють такі сайти: МЗС, ДСНС, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Кабміну, Мінізахисту довкілля, Державна казначейська служба та портал “Дія”.

Як написав на своїй сторінці у Facebook радника з питань кібербезпеки української політичної партії “Демократична сокира” Андрій Баранович, на сайтах держструктур почали вночі спливати повідомлення з таким вмістом:

“Українець! Всі ваші особисті дані були завантажені в загальну мережу. Всі дані на комп’ютері знищуються, відновити їх неможливо. Вся інформація про вас стала публічною, бійтеся і чекайте гіршого. Це вам за ваше минуле, сьогодення і майбутнє. За Волинь, за ОУН УПА, за Галичину, за Полісся і за історичні землі”.

Зазначимо, що при вході на портал держпослуг “Дія” спливає відповідне повідомлення:

“Сервіс тимчасово недоступний. В зв’язку з необхідністю проведення планових технічних робіт доступ до Кабінету тимчасово обмежений…”, – вказується при вході на портал.

 

 

 

Back to top button