Україна

Внески до Фонду підтримки енергетики України сягнули понад 300 млн євро


Внески до Фонду підтримки енергетики України сягнули понад 300 млн євро

Внески надійшли від Швейцарії, Бельгії, Німеччини та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Окрім цього, внески анонсувалБританія та Німеччина.

Обсяг внесків до Фонду підтримки енергетики України сягнув понад 300 млн євро. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Зазначається, що протягом останніх тижнів грантові внески до Фонду надійшли від Швейцарії, Бельгії, Німеччини та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Окрім цього, внески анонсували Велика Британія (понад 16 мільйонів євро) та Німеччина (на загальну суму понад 33 мільйони євро). Також  Грантову угоду із Секретаріатом Енергетичного Співтовариства про черговий грантовий внесок до Фонду на суму близько семи мільйонів євро уклала Данія.

Загальний обсяг зобов’язань спонсорів до Фонду підтримки енергетики України сягнув 390 мільйонів євро.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенко, за кошти Фонду підтримки енергетики України закуповується обладнання для енергетичних компаній, аби якомога швидше відновлювати електро та теплопостачання для споживачів усієї країни.

Зазначається, що на рахунок Фонду фактично перераховано 229 мільйонів євро від 18 спонсорів державного та приватного секторів з різних держав. Решта суми – анонсовані та формалізовані внески, надходження яких очікується найближчим часом.

При Міненерго функціонує робоча група з питань організації гуманітарної допомоги в енергетичній галузі, яка працює над запитами компаній паливно-енергетичного комплексу про необхідне устаткування. Закупівлі відповідного обладнання здійснюються за міжнародними стандартами прозорості Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). У межах імплементації Фонду вже укладено контракти про закупівлю на суму майже 114 мільйонів євро.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що загроза масштабних блекаутів в Україні існує. Однак спрогнозувати її масштаби дуже складно.

Нагадаємо, США передали Україні два потужні автотрансформатори. Вони працюватимуть в українській мережі та посилять надійність енергопостачання споживачів взимку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button