Україна

ВМС повідомили деталі знищення російського танкера


ВМС повідомили деталі знищення російського танкера

Судно “Механік Погодін” перебувало на території Херсонського морського порту. Але після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС танкер викинуло на берег Кінбурської коси, яка тимчасово контролюється росіянами.

Українські військові знищили російський танкер “Механік Погодін” у районі Кінбурської коси, який росіяни використовували як пункт управління. Про це напередодні повідомили Військово-Морські сили ЗСУ.

Зазначається, що танкер IMO №9598397 належав російській компанії VEB-Leasing OJSC (Санкт-Петербург), яка була внесена до списку санкцій.

У ВМС нагадали, що “Механік Погодін” був заарештований і до літа 2023 перебував на території Херсонського морського порту. Однак після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС танкер викинуло на берег Кінбурської коси, яка тимчасово контролюється росіянами.

“Надалі противником на згаданому судні було розгорнуто спостережну посаду для ведення розвідки, а також засоби РЕБ. Судно періодично використовувалося як платформа для завдання ударів FPV-дронами по території Херсонської області”, – йдеться у повідомленні.

Військові зазначили, що судно відповідало визначенню військового об’єкта відповідно до пункту 40 та підпункту с) пункту 60 Керівництва Сан-Ремо з міжнародного права, що застосовується до збройних конфліктів на морі.

“Знищення російського танкера не лише завадило загарбникам у реалізації їхніх планів, а й було здійснено у повній відповідності до норм Міжнародного гуманітарного права”, – додали у ВМС.

Нагадаємо, 11 березня командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук показав кадри удару по ворожому пункту управління та подякував воїнам за успішну бойову роботу.

ЗСУ знищили російський комплекс РЕБ Житель

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button