Україна

Влада тільки робить вигляд, що регулює економічні процеси, а насправді ціни на ринку як зростали, так і зростають, – Рябцев – 1News

За словами експерта, коли влада втручається в діяльність ринку природнього газу, нафтопродуктів, соціальних товарів, ціни ще більше починають зростати


Фото з відкритих джерел

Влада тільки робить вигляд, що регулює економічні процеси, а насправді ціни на ринку як зростали, так і зростають. Про це в ефірі “Першого Незалежного” повідомив експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев.

“Краще, щоб влада нічого не робила і займалася тим, чим вона має займатися. Не дезертирувати з усіх сфер відповідальності, як вона це останнім часом робить, і не робити вигляд, немовби вона займається регулюванням економічних процесів”, – зазначив Рябцев.

За словами експерта, коли влада втручається в діяльність ринку природнього газу, нафтопродуктів, соціальних товарів, ціни ще більше починають зростати. “Це сприяє тому, що одні отримують надприбутки, ціни зростають, а населення не отримує жодних благ від цього так званого регулювання цін”, – сказав Рябцев.

1News за темою: Кабмін запровадив державне регулювання цін на деякі продукти: Перелік

https://www.youtube.com/watch?v=0RstGZFGwpg

Гість студії навів приклад регулювання цін на нафтопродукти. “Мінекономіки щодекадно публікує так звані рекомендовані ціни. Ці публікації сприяють тому, що ціни на українському ринку на бензин та дизельне паливо зараз є набагато вищими, ніж якби це було за відсутності такого регулювання”, – зауважив він.

“За останні три декади Міністерство економіки рекомендувало трейдерам підняти ціни на бензин більш ніж на 3 грн. Куди це годиться? При тому що економічно обґрунтоване зростання вартості нафтопродуктів не перевищувало 2 грн 50 коп., якщо називати все це по максимуму”, – повідомив Рябцев.

1News за темою: Бензин різко подорожчає: Мінекономіки оприлюднило нову максимальну ціну

Як зазначив експерт з енергетичних питань, це стосується і ринку природнього газу. “Уряд прив’язав ціни на газ до спекулятивних зовнішніх котирувань і тепер газ, який видобувається в Україні, нам з вами продають за ціною прив’язаною до європейського газового хабу”, – сказав він.

Нагадаємо, у Європі після короткочасного стрибка ціни на газ пішли вниз. Станом на 16 лютого 2022 року вартість березневих ф’ючерсів опустилися нижче 800 доларів за тисячу кубометрів. 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button