Україна

Влада Чернівців знизила тариф на опалення

На позачерговому засіданні виконкому підтримали проект рішення про зниження тарифів на теплопостачання, повернувшись до минулорічної ціни за теплову енергію, передає 1NEWS з посиланням на «Укрінформ».

Згідно із сьогоднішнім рішенням виконкому, за яке проголосували 10 його членів, протягом опалювального періоду 2021-2022 років для кінцевих споживачів комунальних послуг категорії “населення” тарифи на послуги з постачання теплової енергії та тарифи на теплову енергію складуть 1 204,62 грн./Гкал (ПДВ).

У пункті 6 рішення йдеться: встановити МКП “Чернівцітеплокомуненерго” тариф на послугу з постачання теплової енергії (з урахуванням витрат на утримання і ремонт індивідуальних теплових пунктів) для бюджетних установ, організацій та комунальних некомерційних підприємств на рівні 3 430,044 грн./Гкал (з ПДВ).

Раніше мер Чернівців Роман Клічук заявив, що після повернення до торішніх цін на теплову енергію Чернівці стануть містом, де встановлений один з найнижчих тарифів на теплопостачання.

“Ми вели переговори з центральною владою про можливі шляхи виходу зі складної ситуації, в якій опинилися всі чернівчани. Результат – меморандум про взаєморозуміння між Кабміном, Асоціацією міст України та Палатою місцевої влади. Він передбачає непідвищення тарифів у цьому році і фіксовану ціну на газ. Тобто чернівчани платитимуть за повернення до старих тарифів, як і раніше – 1204 гривні за гігакалорію”, – написав Клічук.

За його словами, чернівчани матимуть один з найнижчих тарифів в Україні. І, як наслідок, в міському бюджеті необхідно буде передбачити понад 250 млн. грн. для покриття різниці в тарифах на цей опалювальний сезон.

“І ці кошти повинні піти з доріг, шкіл, спортивних майданчиків і т. д. Тобто в десятках програм повинні обмежити фінансування”, – додав мер.

Він висловив надію, що центральні органи влади підтримають громаду Чернівців, адже через встановлення таких тарифів місто постраждає найбільше.

 

 

 

 

 

Back to top button