Україна

Вкладникам Мегабанку та Банку Січ відшкодували п’ять млрд грн


Вкладникам Мегабанку та Банку Січ відшкодували п ять млрд грн

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб майже повністю відшкодував кошти вкладникам Банку Січ та Мегабанку.

Вкладникам збанкрутілого АТ Банк Січ відшкодували 1,2 млрд грн, а вкладникам АТ Мегабанк – 3,8 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
 
Відзначається, що станом на 14 квітня сума гарантованих виплат вкладникам Банку Січ становила 96%, а вкладникам Мегабанку – 93%.
 
За словами заступника директора-розпорядника Фонду Наталії Рудухи, Банк Січ та Мегабанк визнані неплатоспроможними після набрання чинності законом №2180-ІХ, яким запроваджено 100% гарантії за вкладами під час дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його скасування або припинення. На сьогодні Фонд вже повернув громадянам, які свого часу довірили кошти Банку Січ та Мегабанку, п’ять млрд грн.
 
Відзначається, що для одержання гарантованого відшкодування у відділеннях банків-агентів Фонду вкладник має пред’явити паспорт або інший документ, що посвідчує його особу, та ІПН.
 
Дистанційні виплати здійснюються через онлайн-сервіси чотирьох банків агентів, які надають таку можливість: АБ Укргазбанк, ПАТ КБ ПриватБанк, АТ ПУМБ та Акціонерний банк Південний.
 
Нагадаємо, у липні минулого року НБУ оголосив про ліквідацію Мегабанку, а у серпні було оголошено неплатоспроможним Банк Січ.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button