Україна

Візит Шольца в Україну – Німеччина обмірковує оборонну допомогу Україні – 1News

Олаф Шольц
Reuters / Annegret Hilse

Представник німецького уряду розповів, що Україна передала Німеччині список побажань, який включає “одну чи дві речі, які можна розглянути більш уважно”

У понеділок, 14 лютого, в Україну з візитом прибуде канцлер ФРН Олаф Шольц. У зв’язку з цим в Німеччині розмірковують, яку оборонну допомогу можна надати Україні, але летальна зброя навіть не обговорюється. Про це повідомляє німецьке агентство DPA.

Представник німецького уряду розповів, що Україна передала Німеччині список побажань, який включає “одну чи дві речі, які можна розглянути більш уважно”. Також повідомляється, що Берліну доведеться оцінювати можливість надання речей, які можуть знадобитися і німецькій армії.

Очікується, що на зустрічі Шольца з українським президентом Володимиром Зеленським не буде домовлено про які-небудь зобов’язання. Але вірогідно, що Німеччина може погодитися на фінансову допомогу Україні під час цього візиту, про що українська сторона також просила.

За даними агенства DPA, список побажань української сторони, який передали Берліну на початку лютого, включає низку озброєнь, які не є летальною зброєю, зокрема електронні системи стеження, обладнання для розмінування, захисні костюми, радіолокаційні станції та засоби нічного бачення.

1News за темою: Москва зрозуміла повідомлення про санкції у разі наступу на Україну, – Шольц

Раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Олаф Шольц має намір відвідати Москву для зустрічі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним на фоні загрози наступу Росії на Україну.

“Не можна випускати з уваги той факт, що до кордону з Україною перекинуто велику кількість солдат. Тому дуже важливо бути гранично ясним в тому, що напад на територіальну цілісність України буде мати дуже високу ціну”, – зазначив він.

Також нагадаємо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц 14 лютого відвідає Україну з офіційним візитом. Як зазначається, Олаф Шольц 14 лютого відвідає Київ, а 15 лютого очільник німецького уряду вирушить до Москви.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button