Україна

ВІзит Шольца до України – Зеленський зустрінеться із канцлером Німеччини 14 лютого – новини України

Шольц відвідає Київ перед запланованим візитом до Москви


Getty

Президент України Володимир Зеленський і федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц проведуть переговори 14 лютого. Про це повідомляє прес-центр Офісу президента. 

“14 лютого відбудуться переговори президента України Володимира Зеленського й федерального канцлера Федеративної Республіки Німеччина Олафа Шольца, який прибуде до нашої країни з першим офіційним візитом”, – йдеться в повідомленні. 

Раніше повідомлялось, шо канцлер Німеччини Олаф Шольц має намір відвідати Київ 14 лютого перед запланованим візитом до Москви 15 лютого. 

У нещодавньому інтерв’ю телеканалу ZDF Шольц заявив про плани зустрітися із президентом РФ Володимиром Путіним у Москві, щоб обговорити Україну. За словами канцлера ФРН, він прагне використовувати всі можливості й усі формати для захисту суверенітету й територіальної цілісності України від збройного вторгнення Росії.

Нагадаємо, канцлер ФРН і держсекретар США під час переговорів у Берліні 20 січня знову заявили про тверду підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а також про спільне зобов’язання щодо створення для Росії серйозних наслідків і витрат у разі ескалації агресії проти України.

Крім того, президент Франції Еммануель Макрон і канцлер ФРН Олаф Шольц підтвердили готовність змусити Росію заплатити високу ціну за вторгнення до України.

Джерело

Back to top button