Україна

Візит Ердогана – Журавський заявив, що угода про ЗВТ з Туреччиною – це програш і удар по українському бізнесу – 1News

Реджеп Тайїп Ердоган та Володимир Зеленський
Офіс президента

Академік наголосив, що такий крок – це збиток для української економіки

Підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною – це програш національних інтересів. Це завдасть збитку українській економіці і вдарить по бізнесу. Таку думку в ефірі на “Першому Незалежному” висловив доктор юридичних наук, академік Віталій Журавський.

https://www.youtube.com/watch?v=T3DuxtCKfHI

Гість студії, коментуючи інформацію про підписану угоду про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною, зауважив, що такий крок принесе збитки українській стороні.

“Моя позиція однозначна – це програш національних інтересів. Зовнішня політика повинна будуватися з двох складових: вона повинна бути прибуткова, а не збиткова, і вона повинна відповідати національним інтересам. Політика вільної економічної зони з Туреччиною – це збиток для нашої економіки. Усі товари будуть турецькі. Це удар по малому, середньому бізнесу і великому бізнесу. Це непродумана акція абсолютно і збиткова для України. Наші міжнародні відомства не приносять кошти в країну. Вони не просувають наші товари назовні і вони не захищають національні інтереси”, – наголосив Віталій Журавський.

1News за темою: Зона вільної торгівлі з Туреччиною: Україна може програти, – Сонюк

Нагадаємо, сьогодні Україна і Туреччина підписали угоду про зону вільної торгівлі. Президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом зазначив, що підписання угоди дасть нові можливості для бізнесу, для зростання добробуту двох держав і народів.

Як повідомляли, сьогодні президент України Володимир Зеленський зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у Києві. Турецький лідер привітався з нашими військовими словами “Слава Україні!”.


Джерело

Back to top button