Україна

Візит Ердогана до Києва – Дзівідзінський каже, що навіть лімузин турецького лідера доправили в Україну – новини


Укрінформ

Владислав Дзівідзінський пояснив, з чим можуть бути пов’язані такі перестороги

Сьогодні у Києві з огляду на візит президента Турецької Республіки Реджепа Тайїпа Ердогана – небачені заходи безпеки. До української столиці літаком навіть привезли лімузин турецького лідера. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” заявив політолог Владислав Дзівідзінський.

Експерт, коментуючи візит до Києва президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, звернув увагу на безпрецедентні заходи безпеки в українській столиці.

Новини за темою: Уряд схвалив проєкт угоди про вільну торгівлю з Туреччиною

“У мене таке враження, що Ердоган сам собі зустріч в Україні організував, тому що я вранці сидів і заздрив його лімузину. Його лімузин привезли окремим літаком для того, щоб саме на ньому він їздив… Небачені заходи безпеки зараз у Києві щодо зустрічі саме Ердогана, хоча у нас за останні декілька місяців побувало багато представників і європейських організацій, і американських. Я думаю, що як експертне середовище, так і частина нашого населення пов’язує з такими заходами безпеки реальні загрози, які бачить в Україні на сьогодні, на жаль, весь західний світ і, зокрема, Ердоган”, – сказав Владислав Дзівідзінський.

Експерт продовжив: “Сьогодні Ердоган, очевидно, має стратегічну мету в Україні. Очевидно, будуть говорити про безпеку, очевидно, безпека – це критична складова в Україні. І очевидно, що заходи безпеки демонструють те, що він бачить загрозу в Україні і про цю загрозу сьогодні будуть спілкуватися”.

Новини за темою: Якщо ринки України повністю відкрити для Туреччини, це знищить нашу економіку, – експерт

Нагадаємо, напередодні Управління державної охорони України повідомляло, що у Києві 3 лютого можуть обмежити рух транспорту у зв’язку з офіційним візитом до України президента Турецької Республіки Реджепа Тайїпа Ердогана.

Раніше повідомляли, що президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган знову запропонував організувати зустріч віч-на-віч очільників України та Російської Федерації Володимира Зеленського та Володимира Путіна в Анкарі.

В Офісі президента заявляли, що пропозиція президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана щодо переговорів президентів України і РФ Володимира Зеленського і Володимира Путіна в Туреччині продумана. Однак турецька пропозиція впирається у проблему того, що Кремль не відчуває свою переговорну позицію як сильну.


[ad_2]
Source link

Back to top button