Україна

Вів довоєнну розвідку на Херсонщині: ФСБшнику повідомили про підозру


Вів довоєнну розвідку на Херсонщині: ФСБшнику повідомили про підозру

Зібрані відомості із грифами секретності агент передавав куратору в РФ через заздалегідь обумовлений електронний канал зашифрованого зв’язку.

 
Служба безпеки повідомила про підозру кадровому співробітнику служби ФСБ РФ Віталію Королю, який до війни створив на Херсонщині розгалужену агентурну мережу з місцевих правоохоронців для збору розвідданих. Про це повідомляє прес-центр СБУ.
 
У липні 2021 року співробітники СБУ викрили цю мережу й затримали її учасників. Серед них був дійсний співробітник обласного управління спецслужби.
 
Під час тривалого досудового розслідування було ідентифіковано і задокументовано злочини московського куратора цієї агентурної групи. Адже вона збирала таємну інформацію про мобілізаційне розгортання українських спецпідрозділів і алгоритми їхніх контрдиверсійних дій, зокрема на території Херсонського морського порту, результати тактико-спеціальних і командно-штабних навчань у регіоні.
 
Також мережа звітувала про суспільно-політичну обстановку у причорноморських районах України.
 

 
 
Зібрані відомості із грифами секретності Таємно і Цілком секретно передавалися куратору в РФ через заздалегідь обумовлений електронний канал зашифрованого зв’язку.
 
За оперативними даними, викритий співробітник ФСБ зараз бере участь у повномасштабній агресії проти нашої держави.
 
Тривають комплексні заходи задля встановлення його місцезнаходження та притягнення до відповідальності за злочини проти України.
 
Слідчо-оперативні дії здійснювали співробітники Головного слідчого управління та Департаменту контррозвідки СБУ за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.
 
Раніше СБУ затримала росіянина, якого ФСБ перекинула в Україну для збору розвідданих біля Краматорська.
 
Новини от 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button