Україна

Вісім областей України і місто Київ вийшли з “червоної зони” епідемічної небезпеки

Водночас з 6 грудня в Україні посилили карантинні заходи для регіонів "жовтої" зони епіднебезпеки, тому для невакцинованих проти коронавірусу громадян більшість заборон залишаться чинними

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила перевести з 7 грудня вісім областей України та Київ з “червоної” зони епідемічної небезпеки до “жовтої”.

Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, – інформує 1News.

“Державна комісія вирішила скасувати з 00 години 00 хвилин 07 грудня 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва”, – зазначив він.

Водночас з 6 грудня в Україні посилили карантинні заходи для регіонів “жовтої” зони епіднебезпеки, тому для невакцинованих проти коронавірусу громадян більшість заборон залишаться чинними.

Відвідувати масові заходи чи громадські заклади (ресторани, кінотеатри, спортзали) у “жовтих” зонах зможуть ті, хто отримав принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19.

При цьому термін дії “жовтого” сертифіката відтепер скорочено зі 120 до 30 днів.

Натомість в регіонах “червоної” зони необхідний сертифікат про повний курс імунізації від коронавірусу.

Станом на 6 грудня до “жовтої” зони епіднебезпеки належать Закарпатська, Кіровоградська, Тернопільська, Харківська та Чернівецька області.

Полтавська область визначена як регіон “помаранчевої” зони – там перевищений один із індикаторів, що стосується рівня госпіталізацій чи зайнятості ліжок з підведеним киснем.

Усі інші області України – в “червоній” зоні карантину, де діють найсуворіші обмеження.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button