Україна

Військовим ЗСУ видадуть кросівки і спортивні костюми

Фахівці продовжують працювати над розробками і вдосконаленням нових зразків військової форми одягу та спорядження для українських бійців, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу Міноборони.

Наближчим часом заплановано розробити понад 100 зразків однострою й переглянути 75 предметів, аби вони відповідали сучасності.

Спеціалісти Главку вже розробили 33 предмети спеціального одягу для бійців Сил спеціальних операцій. Також зовсім скоро військові ЗСУ отримають довгоочікувані спортивні костюми й кросівки. Без уваги не залишись і пожежно-рятувальні підрозділи. Працюють і над гардеробом для військових жінок. Для їхньої відповідальної і небезпечної служби розробили спецкостюми й інші предмети спорядження.

Як повідомили у Міноборони, радянську сумку-планшет замінить адміністративна сумка. Відтепер у такій сучасній валізці військовослужбовців зможуть транспортувати навіть ноутбуки.

Також триває розробка нарукавних знаків та концепції відомчих нагород, що відповідає сучасним військово-історичним традиціям української армії.

“Наше управління постійно впроваджує міжнародні та європейські стандарти й бере активну участь у роботі експертних груп Європейської оборонної агенції. Для нас це можливість стандартизувати методи і критерії оцінки предметів військової форми одягу на рівні армій держав Європи”, – зазначив начальник управління розвитку речового майна Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Віталій Рябов.

Головними і важливими досягненнями на сьогодні є прийняття 70 міжнародних та європейських стандартів як національних, а також практична взаємодія з незалежними випробувальними лабораторіями.

 

 

 

Back to top button