Україна

Військовим дозволили списувати втрачене у бою майно за спрощеною процедурою


Військовим дозволили списувати втрачене у бою майно за спрощеною процедурою

Спрощення процедури й скорочення термінів списання дозволять командирам швидше отримувати дані про потребу у військовій техніці.


Списувати втрачене у бою військове майно можна буде за спрощеною процедурою – за два тижні замість шести місяців. Відповідний наказ ухвалило Міністерство оборони України. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров у Facebook в вівторок, 17 жовтня.
 
“Міністерство оборони ухвалило наказ, який дозволив списувати втрачене у бою військове майно за спрощеною процедурою. Без зайвої бюрократії це займатиме два тижні замість шести місяців”, – зазначив глава оборонного відомства.
 
За словами Умєрова, проводити окреме розслідування по кожній одиниці та отримувати погодження від вищого керівництва тепер не потрібно.
 
“Техніку вартістю до 1,5 мільйонів гривень зможуть списувати командири окремих рот, батальйонів чи бригад”, – зазначив міністр.
 
Голова Міноборони також навів наступний приклад: раніше на списання дрона потрібно було зібрати до 40 документів і на це йшло від одного місяця до пів року. То тепер ухвалені зміни скоротять процедуру до 2-3 тижнів.
 
В Міноборони зазначили, що відповідно до наказу командири можуть:
 
  • списувати засоби ураження, витрачені у ході бойових дій, або на практичних стрільбах на підставі акта про списання, затвердженого командиром окремої роти, батальйону, бригади;
     
  • списувати втрачені внаслідок бойових дій БПЛА вартістю до 1,5 млн грн без отримання погоджень від командування повітряних сил, сил логістики та Міноборони;
     
  • розділяти, розбирати зразки військової техніки, пошкоджені при виконанні бойових завдань, або складові частин, які не використовуються, для відновлення, модернізації чи виготовлення іншої техніки;
     
  • без проведення розслідування списувати за спрощеною процедурою дрони-камікадзе та інші безпілотники, перероблені для виконання завдань з ураження цілей. Раніше для розслідування по списанню БПЛА необхідно було зібрати 16-18 документів. Відтепер – для списання достатньо лише два: акт про проведення пуску у ході бойових дій та акт якісного технічного стану.


Спрощення процедури й скорочення термінів списання дозволять командирам швидше отримувати дані про потребу у військовій техніці.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони збільшило перелік військовослужбовців, які отримують додаткову винагороду.

Міноборони тестує дві моделі жіночих бронежилетів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button