Україна

Військовий експерт розповів – звідки Росія може почати вторгнення в Україну

У разі масштабного наступу на Україну РФ може атакувати з Чернігівської області, тобто з півночі, повідомляє 1NEWS з посиланням на “Крим.Реаліі“.

Росія може перейти в наступ, дістатися до Києва, а потім його зупинити. Таким чином РФ фактично зможе отримати новий спосіб шантажу Заходу. Про це повідомив в колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал Ігор Романенко.

Романенко нагадав, що Росія стягнула в Білорусь велику кількість своїх військових і має право пересуватися її територіями. Ці війська добре підготовлені і їх легко можна використовувати для наступу.

“Більш того, удар з півночі – це найбільш короткий шлях на Київ. При цьому необов’язково, що російські війська спробують захопити столицю – їм важливо блокувати її, а потім, призупинивши наступ, починати новий виток торгів із Заходом”, – пояснив Романенко.

Він також допустив атаку на Україну з півдня, тобто з Криму, але вона, на його думку, буде, скоріше, пов’язана з прагненням захопити нову інфраструктуру, щоб вирішувати питання з прісною водою для Криму.

Романенко не виключив варіант захоплення Херсонської області і, таким чином – всієї континентальної України. Однак Романенко додав, що точних планів за таким сценарієм не має навіть сам російський глава Володимир Путін.

 

 

Back to top button