Україна

Військового затримали під час відпустки у Карпатах


Військового затримали під час відпустки у Карпатах

Військовий показав УБД та дозвіл на відпустку, та попри це, подружжю довелося пояснювати мету і маршрут своєї подорожі.

Військовий Владислав із дружиною вирушив на відпочинок у Карпати, однак подорож перервалася затриманням прикордонниками. Інцидент стався на станції в селі Кваси, коли їх зупинили для перевірки документів. Про це розповіла дружина військового, журналістка Олеся Котубей-Геруцька в Instagram.

Згідно з її словами, вранці їх зупинили правоохоронці та прикордонники. Владислав показав УБД та дозвіл на відпустку, та попри це, подружжю довелося пояснювати мету і маршрут своєї подорожі. Їх направили до села Ділове, розташованого за 36 кілометрів від місця їх зупинки.

Там Владислава затримали у відділі прикордонної служби, звідки перевезли до Хустського ТЦК, що за 70 кілометрів від Ділового.

Військового відпустили лише ввечері. Однак, чоловіка не довезли назад до Ділового, натомість транспортували до селища Солотвино.

Олеся зазначила, що це остання відпустка цього року.

 

 

Речниця Мукачівського прикордонного загону Леся Федорова у коментарі hromadske пояснила, що в прикордонній зоні розширилися обмеження на перебування туристів. Тож прикордонники перевіряють усіх військовозобов’язаних у прикордонній зоні.

Нагадаємо, під час дії воєнного стану в Україні мобілізації підлягають всі чоловіки віком 18-60 років. Але є певні винятки – “заброньовані” працівники критично важливих компаній, органів державної влади та інші.

Раніше стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики підтвердило бронювання від мобілізації працівникам телемарафону Єдині новини і працівникам цирків.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button